x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum Idei de „afaceri” / Herpetoturism in Austria

Idei de „afaceri” / Herpetoturism in Austria

de Nicoleta Catana    |    19 Apr 2007   •   00:00
Idei de „afaceri” / Herpetoturism in Austria

Guntramsdorf. Pana mai ieri, o localitate ca oricare alta. Lucrurile s-au schimbat radical insa, si asta pentru ca linistitul orasel situat in nord-estul Austriei se confrunta cu probleme de natura sa alunge turistii rataciti prin zona. Functionarii primariei au luat deja masuri, pentru a preintampina eventualele incidente ce ar putea fi cauzate de o adevarata invazie a...serpilor veninosi!

PROFIT...Bietii localnici! Ce pacoste a cazut peste orasul lor mult-iubit! Cel putin edilii nu s-au pierdut cu firea si au amplasat (in „regim de urgenta”), de-a lungul strazii principale, avertismente privind prezenta infricosatoarelor taratoare. Masura luata de angajatii consiliului local ar fi una cat se poate de normala, in conditiile date, numai ca serpii intarzie sa isi faca aparitia! Nu, nu este o farsa pusa la cale de oaspetii nemultumiti de serviciile hotelierilor din Guntramsdorf. Farseurii sunt chiar oamenii locului, dupa cum ne informeaza site-ul Ananova citat de Rompres. Deranjati de obiceiul soferilor care trag pe dreapta si urineaza in boscheti, austriecii au plasat avertismentele cu pricina in speranta ca vor scapa de mirosul intepator, emanat de tufisurile de pe marginea drumului.

...SAU PIERDERE? „Ideea autoritatilor este buna. Cei ce se vor opri sa dea curs chemarii naturii, vor vedea avertismentul despre serpi, se vor sui inapoi in masina si vor opri sa se usureze in locurile special amenajate”, crede Franz Perder, proprietarul unui motel din localitate. „Bineinteles ca nu exista serpi in regiune, dar panourile au inceput sa dea rezultate” a mai adaugat el. Oficialii primariei au mers chiar mai departe,si au precizat ca cei care au prostul obicei de a furaja terenul ce incadreaza carosabilul sunt, in special, est-europenii. Motiv pentru care avertismentul „Atentie, pericol de moarte. Serpi veninosi”, a fost scris atat in engleza si germana, cat si in poloneza si ceha. Toate ca toate, dar ce te faci cu turistii din vest (sau din est) care vor lua mesajele in serios si o vor lua la sanatoasa, in loc sa contribuie la bugetul intreprinzatorilor locali? Sa se fi gandit oare cei din Guntramsdorf la o asemenea posibilitate? Noi credem ca nu.

×
Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum