x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum Rugby – Debutam la Campionatele Europene

Rugby – Debutam la Campionatele Europene

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Apr 2007   •   00:00
 Rugby – Debutam la  Campionatele Europene

Nou infiintata, reprezentativa de rugby a Romaniei participa incepand cu 11 aprilie la Campionatul European de rugby feminin in XV, seria secunda. In Belgia, romancele vor intalni Belgia, Serbia, Luxemburg, Norvegia, Finlanda, Franta B si Germania. Obiectivul este promovarea in prima divizie.

Nou infiintata, reprezentativa de rugby a Romaniei participa incepand cu 11 aprilie la Campionatul European de rugby feminin in XV, seria secunda. In Belgia, romancele vor intalni Belgia, Serbia, Luxemburg, Norvegia, Finlanda, Franta B si Germania. Obiectivul este promovarea in prima divizie.

Dupa un stagiu de pregatire de cateva saptamani la Gura Humorului, fetele pregatite de Nicolae Tarcan si Eusebiu Popa se afla intr-un cantonament organizat la Bascov. Aici vor ramane pana pe 10 aprilie, data cand vor pleca spre Bruxelles.

ANTRENAMENT CU BAIETII. Avem echipa nationala de rugby in XV, dar nu avem competitie la acest sport. In Romania acest sport se desfasoara doar in campionat de rugby in VII. Pentru a mai elimina din diferentele existente intre cele doua tipuri de rugby, antrenorii au disputat cateva jocuri amicale la Gura Humorului, adversar fiind o echipa masculina din zona. Conform rugby.ro, Campionatul European feminin de rugby in XV, seria a doua, se disputa in Belgia, la Bruxelles. Participa 8 formatii, impartite in doua grupe de cate 4. In Grupa 1 sunt Belgia, Serbia, Luxemburg si Romania, iar in grupa 2 se afla Norvegia, Finlanda, Franta B si Germania. Meciurile din grupe se joaca in doua reprize de cate 30 de minute, iar la finale durata acestora va creste la 35 de minute. Primul meci al Romaniei la CE va fi pe 11 aprilie, cu Serbia. Urmeaza partida cu Luxemburg, din 12 aprilie, iar in ziua urmatoare fetele noastre intalnesc Belgia, tara gazda. Dupa aceasta prima faza, in cele doua grupe se face un clasament si formatiile de pe locurile 1 joaca pentru pozitiile 1-2 in clasamentul final, cele de pe locurile 2 pentru 3-4, etc. Finalele sunt programate in 15 aprilie.
  • Lotul Romaniei: Pilieri: Carmen Huma, Madalina Martin, Genoveva Ursaciuc, Ana Gavrilov, Laura Dulgheru. Taloneri: Maria Tanase, Ioana Cogea. Linia a doua: Ana Mandric, Roxana Secrieru, Silvia Oprisan, Liliana Radu. Linia a treia: Madalin Cimpoaie, Oana Bruma, Mirabela Scurtu, Maria Parjoleanu, Crina Irimia. Mijlocas la gramada: Emilia Vizitiu, Alina Badea. Mijlocas la deschidere si fundas: Elena Cristea, Oana Nichifor, Ioana Rusu. Centri: Alexandra Velescu, Irina Balan, Mariana Barcut. Aripi: Alexandra Dudcovici, Raluca Fronea.

    Antrenori: Niculae Tarcan si Popa Eusebiu
  • Manager: Stefan Popescu
  • Jurnalul Online
  • ×
    Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum rugby