x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum Studiu – Americanii ingrijorati de politica externa a SUA

Studiu – Americanii ingrijorati de politica externa a SUA

de Corina Andriuta    |    04 Apr 2007   •   00:00

Un studiu realizat de Public Agenda si revista Foreig Affairs arata ca americanii isi doresc retragerea trupelor din copnflictele aflate pe teritoriul altor state.

Un studiu realizat de Public Agenda si revista Foreig Affairs arata ca americanii isi doresc retragerea trupelor din conflictele aflate pe teritoriul altor state.

Conform datelor preluate de topnews.ru, americanii par destul de ingrijorati de imaginea pe care SUA si-a creat-o peste granite din cauza implicarii in conflictele militare si doresc retragerea urgenta a armatei din disputele militare, mai ales din Irak.

CIFRE. Studiul arata ca 84% din subiectii intervievati sunt iritati de cursul politicii pe care SUA o are in afacerile internationale, iar 82% au spus ca dusmanii americanilor au devenit mult mai pericolosi, iar siguranta cetateanului mai nesigura, din cauza razboaielor purtate. Repondentii din studiul realizat de „Public Agenda” sunt convinsi ca SUA isi aroga pe nedrept statutul de lider mondial care incearca sa construiasca o lume mai pasnica si mai prospera. 59% au aratat ca administratia de la Casa Alba nu spune adevarul despre politica externa. Doar 8% din cei 1031 americani care au participat la sondaj au fost de acord cu implicarea armata a SUA in cnflictul din Irak.
  • Jurnalul Online
  • ×
    Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum