x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum Tiraspol – Legi antiteroriste sau impotriva opozitiei?

Tiraspol – Legi antiteroriste sau impotriva opozitiei?

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Apr 2007   •   00:00
Tiraspol – Legi antiteroriste sau impotriva opozitiei?

Ievhen Sevciuk, presedintele Sovietului Suprem al autointitulatei republici Transnistria, a propus si parlamentul a adoptat un nou pachet legislativ cu masuri impotriva terorismului.

Proiectul aprobat prevede inasprirea pedepselor impotriva celor care fac propaganda, recruteaza si implica alte persoane in activitatile organizatiilor teroriste. De asemenea, sunt interzise orice concesii politice fata de teroristi. Conform serviciului de presa al Sovietului Suprem, citat de BBC News Online, „proiectul legislativ nu este diferit fata de legislatia in vigoare in Rusia. Criticii considera ca Rusia a folosit legislatia privind combaterea terorismului, in ultimii ani, pentru a limita activitatile grupurilor de opozitie.” Ievhen

Sevciuk a mai propus, conform televiziunii locale, infiintarea unui serviciu de informatii externe. Pâna in prezent, aceste activitati intrau in competenta Ministerului Securitatii Publice de la Tiraspol. Cu toate aceste explicatii, pentru comunitatea europeana masurile de la Tiraspol nu par decat o masca prin care se doreste ingradirea drepturilor de exprimare ale potentialilor opozanti politici.
  • Jurnalul Online
  • ×
    Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum