x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Să cânte muzica!

Să cânte muzica!

de Claudia Daboveanu    |    30 Iul 2009   •   00:00
Să cânte muzica!
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Astă seară-i seară mare! Festivalul de Folk Florian Pittiş începe la ora 19:00 în Vama Veche.
Toată lumea e binevenită, nisipul, generos, oferă oricâte locuri pofteşti, iar intrarea este liberă! Pentru că, aşa cum bine zice unul dintre "greii" spectacolului din seara asta: "N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit, e de-ajuns o mână de prieteni în asfinţit, n-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit, e de-ajuns un cântec, de-ajuns şi puţin infinit..." - l-am citat pe Dinu Olăraşu, compozitorul şi interpretul imnului Folk You!

Un alt cantautor, Adrian Sărmăşan, vine în noaptea asta să ne cânte cu bucurie o melodie gândită special pentru noi: "Am venit la Vama Veche pentru tine,/ Mii de suflete-pereche concubine/ Lasă grijile deoparte, stai cu mine/ Te iubesc, nu spune nu/ I love you, îţi cânt Folk You!/".

Ştiţi deja că Moţu Pittiş credea în tineri şi ne-a învăţat asta şi pe noi. În memoria lui, la această ediţie vor cânta, alături de seniori, şi mai mulţi "copii" talentaţi decât la festivalurile din anii trecuţi.

Faceţi cunoştinţă cu grupul Om Bun, care va cânta mâine seară. De­nu­­mită iniţial Beleaua, după numele unuia dintre membrii fondatori, tru­pa îşi schimbă titulatura în cea actuală după numai un an, în 1995, când Vali Sterian le acordă, în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk "OM BUN", premiul "Nicu Vladimir", în me­moria prietenului său, dispărut dintre noi în acel an. În 1996, grupul câştigă premiul special al Festivalului Folk "Floare de Colţ" de la Giurgiu. În perioada 1996-2000 sunt invitaţi în minirecitaluri la majoritatea ediţiilor Festivalului "OM BUN". Albumul de debut, intitulat "Zbor prin beton", apa­re la Braşov în 1997.
În 2004, grupul se destramă. Doi dintre componenţii trupei, Mihaela şi Nae, pleacă în SUA, Codruţ (adică Beleaua) cântând în câ­te­va formule de trupă alături de Johnny Tănase la percuţie, Doru Beladis la vioară şi Bogdan Drapac la block-flutte.
2006-2007: Codruţ şi Mihaela Beleaua cântă în State colinde de Săr­bă­tori, alături de membrii co­mu­ni­tă­ţii româneşti din Portland, Oregon. Re­întorşi în ţară, sunt invitaţi în vara anului 2007 într-un recital la Festivalul de Muzică şi Poezie de la Sibiu, alături de o companie selectă: Nicu Alifantis, Ecoul şi Cristian Buica. Participă şi la o emisiune a postului Ra­dio3Net. Şi iarăşi ne amintim cu drag de Moţu...
Pentru anul 2009, cei din grupul folk "Om Bun" au planuri mari. Mâine seară vor să demonstreze că, mai presus de orice, ei iubesc Muzica FOLK!

PROGRAM JOI, 30 IULIE
Ora 19:00 - Ovidiu Mihăilescu şi Titus Constantin, Ana-Maria Bordean, Nicu Zota, Adi Lupu, Jul Baldovin
Ora 20:30 - Adrian Sărmăşan, Andrei Păunescu, Dinu Olăraşu, Alexandru Andrieş
Ora 22:00 - Ştefan Hruşcă
Ora 23:00 - Ţapinarii, Ada Milea, Poesis
Ora 24:00 - Nicu Alifantis&ZAN

×
Subiecte în articol: folk you! program