x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Spectatori la un show vulgar şi bolnav

Spectatori la un show vulgar şi bolnav

23 Mar 2010   •   00:00
Spectatori la un show vulgar şi bolnav
miscarearezistenta.jpgAm aderat la această mişcare, însă este prea puţin să rămânem la stadiul unor nume pe un site. Spoturile tv mi se par OK şi de bun au-gur, însă cred că nu este suficientă o iniţiativă. Dacă ieşim în stradă, nu rezolvăm nimic. Să încercăm să facem cu toţii o şedinţă de brain storming şi să avem o secţiune aici unde să postăm idei prin care, într-adevăr, să susţinem această mişcare.

Şi noi, cititorii, însă şi echipa JN. Eu unul sunt deschis oricărei iniţiative venite din partea oricui, pentru că ce se întâmplă în ţara asta a depăşit de foarte mult limitele penibilului. Se bat în primărie, se joacă de-a guvernarea, se bălăcăresc la tv de nu mai ştiu de capul lor. Ce mă îngrijorează cel mai mult este că am aproape 26 de ani şi, dacă deja acum, la vârsta asta, trec prin ce trec în ţara asta, mă întreb cum va fi peste 20 de ani.

Cum mai pot eu avea curajul în aceste timpuri să-mi mai întemeiez o familie? Şi partea cea mai proastă este că îmi iubesc ţara şi statutul de român şi refuz cu înverşunare să iau drumul Occidentului. Câteodată am impresia că toţi românii de rând nu suntem decât nişte spectatori la un show vulgar şi bolnav. Asta vedem la tv şi asta se întâmplă în toate instituţiile statului. Trebuie să facem ceva. Sincer, aşa nu se mai poate! Ne fură toată ţara, bucată cu bucată, şi o să devenim chiriaşi pe propriul pământ românesc, dacă nu cumva deja suntem.

Mi-e milă de mine, mi-e milă de noi, mi-e milă de România. Trebuie să fii de o ignoranţă crasă ca să asemeni un politician al zilelor noastre cu Ştefan cel Mare. Ştefan cel Mare a murit pentru ţară, pe când politicienii de azi ne omoară pe noi pentru a face ţara a lor. România nu este decât o imensă tablă de joc pentru aceşti politicieni. Dacă asta e politică, să te bălăcăreşti la tv şi să te joci de-a şefia... Cât adevăr zace în operele lui I.L. Caragiale. Ar trebui să primească premiu literar post-mortem pentru intuiţie. (Diaconu)


Culoar fără ieşire
Îmi pare rău să o spun, deşi nu ştiu cât contează asta, dar eu sincer nu cred că se mai poate schimba ceva în bine în ţara asta. Degeaba se fac aceste încercări izolate de asanare ideologică a culturii oamenilor atâta vreme cât copiii noştri nu învaţă istoria naţiei înainte de a şti cine e Nicolae Guţă sau să folosească mobilul. Uitaţi-vă sau întrebaţi în jurul dvs. cine ar mai vrea să locuiască la ţară, locul unde s-a născut veşnicia.

Această societate în care trăim este intrată pe un culoar fără ieşire, în principal sau mai bine zis în exclusivitate din cauza clasei politice, a celor care au condus destinele ei din '89 încoace şi care nu au fost interesaţi decât de averile lor şi nicidecum de ziua de mâine. Cu tot respectul, dle Marius Tucă, nu cred, deşi aş vrea, că veţi putea singur să faceţi ceva. Păcat de idealurile pentru care au murit eroii în 1989. (Club Life)


Am sufletul pustiit de suferinţă
La ora actuală simt că nu mai cred în nimic, dar am un copil bun, deştept şi trebuie să lupt pentru el. Mă întreb la ce bun să facă o facultate copilul, cu examen concurenţă 11,6 pe loc, dacă trebuie să trăiască în mocirla în care toţi fac facultate cu bani? De multe ori m-am întrebat când se va schimba ceva în ţara asta. Am sufletul pustiit de atâta suferinţă, pentru că muncesc de la nici 18 ani în cinste şi corectitudine, şi pentru ce? Tot sărac sunt, dar de multe ori mă încurajez singur, pentru că sunt mai credincios decât preotul nostru care are maşini bengoase şi se bucură la pensia unor bătrâni cărora le ia contractele şi fără să le dea chitanţă cumpără pământurile şi casele sărmanilor din comună. (un om de rând)




Problema României: oamenii
Domnule Marius Tucă, am aceeaşi părere cu dvs. Şi eu simt la fel, însă încerc să nu-mi mai consum energia pe aşa ceva, pentru că deja îmi apar fire de păr albe. Problema României, din păcate, în foarte multe situaţii, o reprezintă oamenii. Îmi pare foarte rău pentru asta, dar sunt conştientă că nu pot eu să schimb oamenii, să-i îndrept, să-i educ. Eu nu am cum, dvs. poate puteţi. Conduceţi un ziar, aveţi cititori, aveţi acces la o televiziune, sunt mijloace de care eu, ca şi alţii, nu dispun.

M-aş bucura să văd o schimbare (nu mă refer la alegeri) în mentalitate care apoi ar putea duce şi la o schimbare în multe alte "straturi" din această ţară. Şi eu, de multe ori, simt doar nevoia de a pleca de aici cât mai repede. Am suferit o mulţime de dezamăgiri şi umilinţe din partea unor oameni cărora nu le-am făcut nici un rău şi mă doare faptul că aici foarte multă lume este aşa. Eu niciodată nu am dorit răul nimănui, însă văd că în acest secol doar asta le-a mai rămas...

În altă ordine de idei, mă alătur mişcării dvs. Vă doresc mult succes şi sper, bineînţeles, ca şi la alegeri românii să demonstreze că s-au deşteptat şi că ştiu să aleagă grâul de neghină! (Maia)


Impostură, incultură, kitsch
Cred că în România, mai mult ca oriunde în Europa, e greu spre imposibil să te lupţi cu impostura, incultura, kitschul ajuns la rang de valoare supremă... Despre hoţie şi minciună, ce să spunem. Au devenit un fapt de viaţă, ceva obişnuit. Sincer, sper ca această iniţiativă să mişte ceva, cu tot pesimismul sădit zi de zi în ultimii 20 de aici petrecuţi aici. (Cristi)


Să ne scuturăm de ură, de prejudecăţi
Mişcarea de Rezistenţă e o iniţiativă remarcabilă, cu mari sorţi de izbândă, pentru că, domnule Tucă, aţi pus punctul pe i. Într-adevăr, ne simţim, mulţi dintre noi, dezrădăcinaţi, dezgustaţi de triumful ostentativ al mediocrităţii ce încearcă să se autoproclame abuziv valoare. România seamănă cu un fluviu milenar, a cărui albie a fost deviată brutal, forţându-i cursul spre cascada dezastrului absolut.

Poate că împreună vom reuşi să-i redăm frumuseţea şi decenţa, dar pentru asta trebuie mai întâi să ne scuturăm de ură, de prejudecăţi, să devenim noi înşine liberi. Şi mai e ceva: dacă suntem săraci, nu putem deveni niciodată cu adevărat liberi, mereu vom depinde de o bucată de pâine... (Pandora)


Dacă e criză, să fie pentru toţi!
Logica ar fi următoarea, dacă este criză, atunci este pentru toată lumea. La noi, ca la nimeni, vorbim despre concedieri, de tăiat pensii şi alocaţii, despre trimis poliţiştii operativi în concediu fără plată când infracţionalitatea a crescut? Şi asta pentru ce? Pentru ca cei care ne conduc şi toţi şefii de prin Fisc, primării, prefecturi să-şi ia în continuare salarii chiar mai mari, pe la ei încă nu este criză sigur. Păi, nu Constituţia spune că suntem egali în drepturi? (Marco)


Pungaşii, la mare cinste
Ne amintim cu toţii că acum vreo 20 de ani poporul era plin de admiraţie faţă de cei care furau mai mult de la CAP. Astăzi, pungaşii, tâlharii, escrocii, violatorii sunt la mare cinste, sunt invidiaţi şi adulaţi pentru că "SE DESCURCĂ" aşa bine. Ăsta-i poporul român. Să trăienim bine! (gigi contra)

● Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă