x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Un nou salut: Folk You!

Un nou salut: Folk You!

de Dana Andronie    |    27 Iul 2007   •   00:00
Un nou salut: Folk You!
Sursa foto: Karina Knapek/

A fost o provocare, a devenit un festival. Acum se află la a treia ediţie: la Vama Veche, intre 10 şi 11 august. Folk You! a deschis pofta de festivaluri folk. Am creat un vad, am desţelenit un drum. Sau, ca să ne exprimăm in cuvintele unei celebre colinde, "n-am venit să cerem, am venit să dăm". Festivalul Folk You!, organizat de Jurnalul Naţional, este o investiţie exclusiv culturală, fără nici o miză meschină.
• Vasile Seicaru - "Căntecele bune rămăn, de restul mă ocup eu"

A fost o provocare, a devenit un festival. Acum se află la a treia ediţie. Primul, de fapt singurul indiciu adevărat al unei reuşite este momentul in care demersul face "pui". Folk You! a deschis pofta de festivaluri folk.

Nu-i rău deloc! Nu contează motivele personale sau de altă natură care-i indeamnă pe unii să organizeze evenimente folk, important este că muzica tănără respiră. Să fie sănătoasă, e briză pentru toată lumea! In doi ani, folkul a prins rădăcini viguroase. Adică, a devenit tradiţie. Anul acesta, vor colabora cu marea, luna şi stelele folkiştii Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Mircea Florian, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Marius Baţu, Dinu Olăraşu, Florin Chilian, Florin Săsărman, Adrian Sărmăşan, Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Zoia Alecu, Maria Magdalena Dănăilă, Ecoul. Locul intămplării: Vama Veche. Perioada "ostilităţilor" muzicale: 10 şi 11 august.

Să facem căteva precizări: Festivalul Folk You!, organizat de Jurnalul Naţional, este o investiţie exclusiv culturală, fără nici o miză meschină. Este pariul nostru cu industria muzicală, pe de o parte, şi cu publicul, pe de altă parte.

ALTE CODURI. Cănd am inceput, acum trei ani, nimeni n-a crezut in folk, nici măcar cei care ar fi fost obligaţi prin natura meseriei să creadă in el. Am creat un vad, am desţelenit un drum. Sau, ca să ne exprimăm in cuvintele unei celebre colinde, "n-am venit să cerem, am venit să dăm". Alţii vor cere şi sunt indreptăţiţi s-o facă. Pentru că acesta este rostul căntecului. Să fie răsplătit de cei care s-au bucurat de el! Şi dacă cei care ne vor urma in demersuri similare işi vor vinde frumos căntecele, nu ne vom supăra ca de un lucru care ne-a fost luat. Ne vom bucura ca de un copac care a inflorit. Folkul nu ţine cont de vreme, de codul verde, portocaliu sau roşu. Are alte coduri: codrul verde, podul de piatră, veveriţa subacvatică şi... un’te duci tu, mielule?

×
Subiecte în articol: folk folk you!