x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Vanghelie şi Pandele se încaieră pe hainele Elenei Udrea

Vanghelie şi Pandele se încaieră pe hainele Elenei Udrea

de Carmen Dragomir    |    09 Feb 2010   •   00:00
Vanghelie şi Pandele se încaieră pe hainele Elenei Udrea

La început, totul era roz, lapte şi miere, ciocolată cu dragoste. Pacea şi liniştea din familia cu trandafiri la fereşti (!) au fost tulburate de miscarearezistenta.jpgvizitele nocturne pe la casele altora, lucru pentru care, în ceasul al 12-lea, tata Geoană şi-a pus cenuşă în cap şi şi-a cerut scuze.

Destabilizaţi sufleteşte, traumatizaţi de o familie pe cale de destrămare şi de violenţa domestică din jur, mai-micii Pandele şi Vanghelie au sărit unul la beregata altuia. Războiul pandelo-vanghelian a ţâşnit prin fisura făcută în zidurile organizaţiei Ilfov de calul troian al Elenei Udrea, ascuns în geci pedeliste.

Evenimentele recente au împins fraţii întru doctrina social-democrată în pragul unui conflict matrimonial în care mai mulţi dintre membrii familiei sunt acuzaţi de trădare. S-a rupt lanţul de iubire şi a-nceput a rugini. Trist. Naţiunea (sau cel puţin 5 milioane din ea) stă cu ochii zgâiţi şi cu urechile pâlnie la frământările intestine din stomacul pesedist care bolboroseşte mai abitir ca niciodată. Cu toţii sunt curioşi să vadă ce crocobaur se naşte.

Scandalul e în floare, energia negativă atacă încă metabolismul membrilor, provocându-le crize de diabet politic manifestate prin apetitul exagerat pentru scandal şi dejecţii orale. Datul la gioale s-a prefăcut în doctrină, povestea de dragoste e cu năbădăi. Năstase îi iubeşte pe toţi, chiar dacă nu o să-l voteze la şefie şi visează metamorfozarea partidului din pisică mică în doberman, Geoană se scuză că i-a dezamăgit, dar se jură că nu e ţap ispăşitor, Mitrea nu crede că tangourile liniştite rezolvă ceva, Iliescu nu mai vrea politica întâlnirilor prin restaurante, mai mulţi anonimi ţipă că primarul de la Sectorul 5 dă prost la imagine.

CIULEANDRA DIN PSD LOVEŞTE LA GIOALE
Scandalul maxim a fost provocat, normal, de o femeie, şi nu orice femeie. Vanghelie şi Pandele s-au încăierat pe hainele Elenei Udrea. Contrar aşteptărilor multora, nu a fost o dispută pe bază de estetică. Elena din Troia de Ilfov i-a încăierat pe cei doi primari care se acuză reciproc de trădare. Totul a culminat cu suspendarea lui Pandele timp de un an, pe motiv că-i responsabil cu atmosfera tensionată.

Scandalul s-a declanşat în momentul în care Florentin Pandele l-a acuzat pe Vanghelie că face politică de borfaş, aranjamente subterane, că trage sforile la organizaţia Ilfov pentru a aduce oameni care să voteze la comandă în Congres:

"M-am hotărât, văzând oarecare mişcări de trupe, să candidez unde candidează prietenul meu Marian Vanghelie. Dacă Vanghelie merge să candideze la un WC public, vine şi Pandele să-şi anunţe candidatura". Vanghelie a ţipat imediat că el nu trage pe nas şi mai pune şi apă minerală la vin. Mai mult n-a zis, din ruşine faţă de telespectatori.

După ce s-a abţinut cât s-a abţinut, primarul de la Sectorul 5 a grăit: "Domnul Pandele ar trebui să spună ce era cu gecile Elenei Udrea, ce căutau gecile la ei în sediu, unde le-am găsit când m-am dus eu. Vi se pare normal să găsesc gecile lui Elena Udrea la ei în sediu?!".

Refren: Două fire-două paie, luaţi Ciuleandra la bătaie. Ş-înc-odată, măi băieţi, hop ş-aşa ş-aşa...

De la primarul din Voluntari acuzat de colaboraţionism cu duşmanul am aflat că marea familie pesedistă suferă de o boală periculoasă pentru ochii, rinichii şi nervii membrilor. Toate indiciile conduc la suspiciunea de diabet politic, din cauza regimului cu sare liberală şi grăsime pesedistă.

În plus, mişcarea violet le-a pus capac. Pandele se plânge că organizaţia lui e administrată ca pe vremea fanarioţilor, ceea ce l-a făcut pe Vanghelie să afirme că omul e ciudat: "Fosta conducere a judeţului Ilfov făcea campanie mascată pentru Elena Udrea. Băieţii de acolo, toţi, mi-au spus ce s-a întâmplat şi tot i-am ţinut pe cei de acolo să nu ia măsuri. Puteţi crede că Pandele, când a candidat, contracandidatul lui din partea PD-L-ului era şoferul lui? Am tăcut pentru că am zis că nu sunt esenţiale sau m-am făcut că nu le înţeleg".

În replică, Pandele zice că unul care se inspiră de pe "goagăl" şi citeşte de pe "almanahe" nu poate reprezenta un duet cu un intelectual cum este Geoană.

Până la 20 februarie, la Congresul extraordinar, ţurloaiele membrilor marcanţi ai PSD sunt în pericol, fiecare arde pe fiecare, ciomăgeala cu prosopul ud e în toi, spectatorii să ia loc şi să aplaude. Previziunile pentru ocuparea unuia dintre locurile fruntaşe la "cea mai bună comedie" sunt realiste. Un atu ar fi zvonul care circulă prin blogosferă, cum că urmează un sex-gate pesedist care va scoate la iveală faptul că unul dintre candidaţii la preşedinţia partidului e pe invers, şi nu, nu e cine am putea bănui.

×