x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Viata intre ghisee Shumi, politistul si Strada Podgoricea

Shumi, politistul si Strada Podgoricea

19 Sep 2006   •   00:00
Shumi, politistul si Strada Podgoricea

"Universitate. Ora 8:30. Trafic. Vineri. Shumi se duce la serviciu, vine pe contrasens dinspre Unirea cu bolidul sau de 180 CP, intra in giratoriu si vrea sa faca o smecherie... Si doar ti s-a spus de atatea ori: «Nu e bine sa stai in calea lui Shumi!»." "Universitate. Ora 8:30. Trafic. Vineri. Shumi se duce la serviciu, vine pe contrasens dinspre Unirea cu bolidul sau de 180 CP, intra in giratoriu si vrea sa faca o smecherie... Si doar ti s-a spus de atatea ori: «Nu e bine sa stai in calea lui Shumi!». Te dai jos din masina si vezi ca ai avut noroc, Shumi doar te-a atins un pic si mai este si in toane bune, astazi nu o sa iei bataie.

E ora 8:30. Agentii de circulatie sunt in intersectie, asa ca te duci sa vorbesti cu oamenii legii. "A murit cineva? Daca nu, mergeti la sectie, asa se procedeaza pentru accidentele usoare."

ORA 8:45. Suna un prieten. Ca sa afli unde te duci, ca sa afli unde este cea mai apropiata sectie de politie. Toata lumea stie in afara de tine si, dupa o scurta discutie, pleci cu Shumi spre Candiano Popescu.

9:30 - Ai obtinut si formularul, si numarul 45, un numar norocos - spui tu, vine si politistul la constatari repede, deja te si vezi la serviciu intr-o ora-doua, asa ca-i ignori pe taximetristii care se baga in fata.

10:30 - Clar, e ziua ta norocoasa, ai reusit sa intri si tu, si Shumi, politistul te priveste zambind, se uita pe formulare si spune: "Acum, va rog sa-mi aratati egzact unde erati in momentul producerii accidentului". Bucuros, tu si cu Shumi punctati pe schemele desenate cu pixul. "Bine, domne, da’ de ce n-ati zis asa de la inceput? Pai, asta-i in Sectorul 1, n-ati venit unde trebuia, nu pot sa va ajut, ca de aici incepe Sectorul 1", si-ti arata granita la 2 mm de locul unde ai pus tu bulinuta pe harta.

ORA 12:30. Bucurestii Noi. Numarul 175. Deja ti se pare ca nu mai este ziua ta norocoasa, da’ esti nevinovat si astepti calm sa se rezolve.

14:30 - A intrat numarul 120. Deja iti intra os prin os si te rogi sa nu vina ploaia, pentru ca inauntru nu prea mai este loc.

16:30 - Soarele vine si pe strada ta, a intrat numaarul 157.

16:35 - Ai aflat ca nu poti sa rezolvi daca nu vine si Shumi.

16:40 - Accident greu. Toti politistii se duc sa vada locul accidentului.

19:20 - Astazi e ziua ta! Ti-a venit randul.

19:35 - Shumi tot n-a aparut. Nu-i nimic, tu ai numarul lui. Politistul il cheama si stie sa-l faca sa vina, tu esti impresionat, o sa se termine repede.

20:00 - A VENIT SHUMI!!!

ORA 20:05. Intelegi ca, daca Shumi povesteste ce s-a intamplat, o sa-si piarda carnetul.

20:30 - Shumi declara ca ai intrat in el fara sa te asiguri (si el a intrebat un prieten). Tu iti mentii declaratia.

20:45 - Politistul ia o foaie de matematica si deseneaza un dreptunghi.

20:50 - Politistul iti spune ca el o sa fie de serviciu toata noaptea si nu este nici o problema, poate sa ne astepte pana ne intelegem.

20:45 - Politistul a ramas singur in tura. De afara se aud murmure.

21:45 - Primul nivel al planurilor casei este terminat, dar o discutie cu Shumi (care lucreaza in domeniul constructiilor) despre forta de munca din Bolintin revigoreaza atmosfera.

22:15 - Ai avut si zile mai bune, intelegi ca pe masura ce trece timpul risti sa-ti pierzi carnetul.

22:30 - Presiunea psihologica creste. Afli ca, daca declari accidentul in 48 de ore, esti inca in legalitate.

22:45 - Incepi sa ai primele halucinatii, politistul incearca sa te ajute sa-ti revii.

23:15 - Doamne, ce amnezie! Ce confuzie! Noroc ca politistul este langa tine, sa te ajute.

23:20 - Realizezi ca ti-e rau si pleci acasa.

PESTE TREI ZILE. Ora 8:30. Trafic. Luni. Te prezinti la sectia de politie la prima ora, deja ai aerul unui veteran (lumea se uita la tine ca la un expert). Intri in birou sigur pe tine (nu va faceti iluzii, pe la 12:30) si, cand esti intrebat "unde s-a petrecut evenimentul?", declari: "In parcare, pe Strada Podgoricea. Dar asta numai dupa ce ai verificat de doua ori ca Podgoricea este in raza lor de actiune. Este ora 14:00, luni, si rasufli usurat ca s-a rezolvat. Ai scapat de birocratia statului roman. Dar tu, cel care ai trecut deja prin asta, stii de pe acum ca o noua zi si o noua lupta incep. Maine te vei intalni cu agentul constatator al agentiei de asigurari. CarpeDiem".
(Casargoz, cititor al Jurnalului National)

VA URMA Cei mai codasi sunt romanii care vor sa plece in Spania. Stau zile si nopti la rand pentru o viza.
Citeste povestea lor maine.
×
Subiecte în articol: politistul viata intre ghisee shumi