x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Viata mea e un roman Egipteanul ajuns mafiot roman in Italia

Egipteanul ajuns mafiot roman in Italia

17 Ian 2005   •   00:00

VIATA MEA CA UN ROMAN
Dupa ce a intrat in mafia romanilor care clonau carduri in Italia, Hamdi, un arab din Egipt, s-a cumintit si s-a apucat de taximetrie. Spune povestea vietii lui clientilor pe care-i plimba pe strazile din Cairo, intr-o... Dacia 1310. E ilogic sa trimiti o piatra la origini, dar mie mi s-a intamplat. Undeva langa piramide, furat de peisaj si cu soarele-n ochi, m-am impiedicat de un cataroi. Cand am zis ceva pietrei pe romaneste, mi-a raspuns "Buna neata" un arab cu ochelari.
TOMA ROMAN JR.

MASINA. Nu limuzina din spate e taxiul lui Hamdi. El poseda o Dacia 1310
Stia sa zica o groaza de cuvinte disparate pe romaneste, printre care si o groaza de injuraturi, pe care nu le amintim: "ciorba, gagica, esti tare, meserie etc". Hamdi, caci asa il cheama pe arab, e un om umblat. Fiindca in copilarie a locuit vizavi de o biserica catolica din Cairo, a reusit sa se bage pe sub pielea preotului paroh italian si sa urmeze, cu toate ca e islamic, o scoala confesionala crestina. A invatat perfect italieneste si, in 1994, in timpul unui schimb cultural intre elevi egipteni si italieni, a binevoit sa ramana la Roma. Dupa o perioada de facut foame si dormit prin gari si aziluri de noapte, a reusit sa se angajeze, bineinteles ilegal, la un restaurant arabesc tinut de niste rusi. Avand multi frati mai mici acasa ("numai patru", cum ne-a spus), invatase sa gateasca repede si bine humus sau kosheri (un fel de amestec de orez, paste fainoase si mirodenii iuti), specialitati egiptene. Pentru a strange ceva bani, facea si pe ajutorul de bucatar, si pe chelnerul. Intr-o zi, un consumator "cu mult aur pe el" i-a propus o afacere.

ROMANII SI CLONELE. Viitorul partener de afaceri era un roman din Pitesti, pe numele lui Mihail. Era un fel de "genetician", adica se specializase in clonat carti de credit. Lui Hamdi i se inmanase un aparat special, ceva mai mare decat o tabachera. Cand plateau clientii restaurantului, Hamdi nu avea de facut decat sa bage cateva secunde cartile lor de credit in "tabachera". Aceasta le prelua caracteristicile. Apoi, cu ajutorul unui soft special, Mihail reusea sa fabrice dubluri dupa cardurile originale. Dublurile erau date altor romani care devalizau conturile curente ale amatorilor de mancare arabeasca prin Franta, Germania sau Spania, cat mai departe de Roma. Pentru participarea lui destul de simpla la aceasta operatiune, Hamdi incasa 200.000 de lire italiene (cam 100 de euro) de fiecare card clonat.

Incet-incet, Hamdi a intrat intr-un grup de romani care faceau bani din orice, de la escrocherii complicate, cum era cea cu cartile de credit, pana la furtisag de buzunare sau proxenetism. In Egipt, nu prea avusese treaba cu femei. Fetele islamice se casatoresc, in general, virgine si pentru un eventual mariaj trebuie "capital" serios, care lui Hamdi ii lipsea cu desavarsire. Primele lui amoruri au fost niste romance din anturajul "smecherului" Mihail.

RUDA LUI AL FAYED DIN TIMISOARA. La inceput, facuse un targ cu Mihail. De doua ori pe luna, in locul celor 50 de euro cuveniti, beneficia o noapte intreaga de serviciile Cristinei, o fata blonda si inalta din Craiova. Dupa cum ne-a spus intr-o ciudata limba anglo-italo-romana, era "molto belissima, tall si tate mari". Ajunsesera sa aiba o relatie oarecum amicala, fiindca, din cand in cand, Cristina trecea in vizita prin garsoniera pe care Hamdi reusise sa si-o inchirieze si il "servea" pe gratis. In contrapartida, l-a convins ca se trage dintr-un oras imens, la fel de frumos ca si Roma. Daca pe atunci primarul Bulucea ar fi stiut cum ii lauda Cristina orasul, probabil ar fi rosit de mandrie. La un moment dat, Cristina a fost umflata de carabinieri si expulzata. Cum experientele erotico-valahe incepusera sa-i placa, Hamdi a inceput sa o curteze intens pe Marilena, o chelnerita din Timisoara. O scotea in carciumi de lux, se apucase sa-i cumpere toale de firma. Fiindca pusese deoparte ceva bani, iar patronul rus reusise sa-i obtina un permis de munca in regula, se gandea sa se retraga din afacerea cu carti de credit si sa o ia de nevasta pe Marilena. Asta si fiindca fata ii bagase in cap ca adevaratul ei tata este un saudit din familia Al Fayed, un unchi al decedatului amant al printesei Diana, Dodi, care a trecut prin Timisoara in anii ’70. Hamdi se si vedea intretinut de clanul de miliardari. Era aproape fericit cu bruneta din Timisoara in pat si avea reverii cu gandul la sacii de dolari care-l asteapta. Fericirea a tinut pana la Craciunul lui 1997, cand Marilena a plecat in Romania si a uitat sa se intoarca. A trebuit sa-i promit lui Hamdi ca, odata ajuns in Romania, primul lucru pe care o sa-l fac o sa fie sa transmit salutari din partea lui unei domnisoare Marilena Pop, Popa sau Popescu (nu mai stia cum).

La inceputul anului 1998, pe Mihail l-au prins carabinierii. Ancheta a ajuns si la Hamdi. Acesta a facut pe prostul, spunand ca nu era decat "prieten de bere" cu romanul. Fiindca nu a fost "sifonar" (alt cuvant pe care si-l aduce aminte) si drept compensatie ca rusul, prevazator, il concediase dupa ce a vazut carabinierii la poarta carciumii, restul gastii de romani l-a despagubit cu 5 milioane de lire italiene, cam 5.000 de euro.

GAGICA

"Preten, io sono un preten della Romania. Very beautiful country. Molto gagici. Bucharesti bella citta. Molto agua there, Egipt nu. I want vedi Timisoara. Mia gagica there. Was como nevasta, moglie" - Hamdi Al Sayed sofer de taxi din Cairo

METROPOLA

"Cristina mi-a spus ca orasul ei, Craiova, seamana mult cu Roma. De aia vreau sa ajung si eu acolo, mai ales ca am auzit ca e mai ieftin decat la Roma. Cica la Timisoara e si mai frumos" - traducere aproximativa din Hamdi Al Sayed

PALINCA
Suma era imensa pentru Egipt, si cum Hamdi mai avea si ceva pe deasupra, pus deoparte, s-a intors acasa. La Cairo a reusit sa-si cumpere un apartament cu doua camere si o masina, cu care s-a apucat de taximetrie. S-a casatorit si a facut doi copii. Cu toate astea, isi doreste sa stranga destui bani ca sa poata fugi, macar doua saptamani, in Romania. Pentru el, e o tara in care gasesti la orice pas fete disponibile, toate orasele pot rivaliza oricand cu Roma sau Milano, iar oamenii nu au altceva mai bun de facut decat sa toace banii pe care i-au scos din Italia. In plus, ar vrea sa guste palinca, despre care a auzit ca iti ia mintile si se gaseste legal. Nu se stie daca Hamdi o sa ajunga vreodata sa constate realitatea. Cert e ca se plimba cu o fieratanie romaneasca. Taxiul lui, ca multe altele din Cairo, e o Dacia 1310. L-am intrebat daca si-a luat o asemenea masina din ratiuni sentimentale. A raspuns: "Nu, ieftin".
×
Subiecte în articol: viata mea e un roman hamdi