x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Caricatura Vara pe uliţele satului din Capitală

Vara pe uliţele satului din Capitală

de Anca Alexe    |    21 Iun 2009   •   00:00
Vara pe uliţele satului din Capitală

Aproximativ 200 de copii au optat pentru "vacanţa" de la Muzeul Satului, venind să se înscrie chiar din prima zi în Tabăra de creaţie "Vara pe uliţă".



Pavilionul de vară aflat în incinta Muzeului Satului şi-a deschis porţile. Începând cu data de 13 iunie şi până la începutul lunii august, tinerii îşi pot pune în valoare talentele în materie de creaţie populară.

Tabăra se desfăşoară pe diverse ateliere, care încearcă să acopere cât mai mult din domeniul meşteşugurilor tradiţionale: de la olărit şi pictura de icoane pe lemn sau pe sticlă la modelaj; de la ţesut şi încondeierea ouălor la confecţionarea de aranjamente decorative şi măşti populare; de la pictura naivă la modelaj şi sculptură în lemn. Programul cuprinde şi momente de relaxare, de divertisment, cursuri teoretice şi practice, concursuri, spectacole susţinute de formaţii de copii.

ALFABETUL CREAŢIEI. Pentru ca participanţii să înveţe şi câteva dansuri populare, reprezentanţii muzeului au apelat la maestrul Aurel Avram, coregraf al ansamblului "Doruleţul" din Bucureşti. Instructorii din cadrul atelierelor sunt meşteri renumiţi, care au venit din toate colţurile ţării pentru a-i ajuta pe copii să descifreze "alfabetul creaţiei populare". "Tabăra cuprinde module de câte două săptămâni. Există şi copii mai mici, care după o săptămână se plictisesc şi atunci trebuie să fie incluşi în programul altor ateliere. Vrem să oferim o vacanţă educativă, în care rolurile se schimbă: copiii sunt cei care pun întrebări, iar profesorii trebuie să răspundă. Tabăra se va încheia cu o expoziţie finală, în cadrul căreia fiecare copil îşi va prezenta una dintre cele mai frumoase lucrări", a declarat Aurelia Cosma, directorul de programe culturale al muzeului.

×
Subiecte în articol: lada de zestre