x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţii Colecţii Jurnalul Poveste de Crăciun, surpriza pe care Jurnalul Naţional a pregătit-o pentru cititorii săi, de Sărbători

Poveste de Crăciun, surpriza pe care Jurnalul Naţional a pregătit-o pentru cititorii săi, de Sărbători

18 Dec 2013   •   17:20
Poveste de Crăciun, surpriza pe care Jurnalul Naţional a pregătit-o pentru cititorii săi, de Sărbători

În apropierea Sărbătorilor de iarnă, Jurnalul Naţional a pregătit o surpriză pentru copii şi nu numai!

Vineri, 20 decembrie, apare împreună cu ziarul “Poveste de Crăciun”, una dintre cele mai populare cărţi ale lui Charles Dickens, devenită deja o tradiţie a acestei sărbători.

Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârie-brânză, căruia nu îi pasă deloc de oamenii din jurul său şi pentru care banul reprezintă singurul scop în viaţă. El urăşte sărbatoarea de Crăciun pe care o consideră acel moment în care te trezeşti cu un an mai bătrân, însă nu şi cu o oră mai bogat. În Ajunul Crăciunului este vizitat de fantoma fostului său partener, Jacob Marley, care a murit în această zi, în urmă cu şapte ani.

Marley a fost la fel de avar ca şi Scrooge, iar în viaţa de apoi suportă consecinţele şi speră să-l poată ajuta pe prietenul său să nu păţeasca acelaşi lucru. El îi spune lui Scrooge că va fi vizitat de trei fantome. Cele trei spirite, cea a Crăciunului Trecut, cea a Crăciunului Prezent şi cea a Crăciunului Viitor îl vor purta pe eroul nostru în trei călătorii care îi vor arăta greşelile făcute până acum. Complet schimbat, Scrooge va trimite a doua zi de dimineaţă un curcan angajatului său Bob Cratchit şi îşi va petrece Crăciunul alături de familia nepotului său pe care altădată îl dispreţuia. Cartea lui Dickens elogiază spiritul Crăciunului, subliniind totodată forţa acestei sărbători de a aduce armonie în viaţa oamenilor.

O ediţie frumos ilustrată, ideală pentru a fi dăruită micuţului tău!

Cartea este disponibilă din 20 decembrie, la toate chioşcurile de ziare, numai cu Jurnalul Naţional.

 

 

×