x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţii Jamie Oliver

Jamie Oliver

03 Iul 2014   •   15:41
Jamie Oliver

În 2009, Jurnalul Naţional a oferit cititorilor săi o serie de cincisprezece cărţi ale cunoscutului bucătar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate până în acel moment în Romania. Primul insert Jamie Oliver făcut vreodată împreună cu un ziar.
Cărţile sunt atât pentru gurmanzi şi pentru cei interesaţi de mâncarea sănătoasă, dar şi pentru  persoanele cărora le pasă de arta de a trăi bine. 400 de reţete noi, în cincisprezece volume a câte 64 de pagini, volume cu copertă cartonată şi cu hârtie foarte asemănătoare celei folosite în ediţiile originale britanice, aleasă special pentru a ilustra principiile susţinute de Jamie: simplu şi natural. .
Supranumit "Bucatarul rock'n roll care a dat artei culinare tradiţionale o lovitură binemeritată", Jamie Oliver e vazut ca unul care manifestă o dragoste copilaroasă faţă de mâncare. "Arată ca o vedeta rock, pare un tânar de aplomb şi găteşte ca un înger", îl descrie Daily Telegraph. Felurile sale de mâncare, mai degrabă simple decât elaborate, se bazează pe ingrediente proaspete şi, mai ales pe ierburi, ceea ce a facut să se spună despre el că a readus aromele în bucătărie.
Tot el este cel care a reuşit să schimbe meniurile din cantinele şcolilor londoneze, unde i-a învăţat pe cei mici că mâncarea sănătoasă poate fi mai gustoasa decât junk food-ul cu care erau obişnuiţi. Crezul lui Jamie este că orice om poate ajunge să pregătească o cină delicioasă, chiar dacă nu a fiert nici macar un ou în viaţa sa.
De asemenea, a înfiinţat şi continuă să fie implicat în organizaţia de caritate Cheeky Chops, care oferă instruire şi îndrumare tinerilor cu dezavantaje, permiţându-le să-şi urmeze visurile şi să devină bucătari.

Perioada desfăşurării proiectului: 16 octombrie 2009 – 5 februarie 2010

Bucătarul se dezbracă... de secrete – 5 volume
Întoarcerea bucătarului care se dezbracă... de secrete – 5 volume
Zile minunate cu bucătarul care se dezbracă... de secrete – 5 volume

×