x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţii Mari interpreţi de folclor

Mari interpreţi de folclor

03 Iul 2014   •   16:08
Mari interpreţi de folclor

Seria Mari interpreţi de folclor cuprinde opt volume, cărţi însoţite de câte un CD audio şi reuneşte o serie de artişti valoroşi ai cântecului popular românesc: Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu
Interpreţii, precum şi melodiile de pe CD reprezintă o selecţie de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc şi realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu.
Tot Marioara Murărescu este şi autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o serie de citate din spusele şi din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreţi, numeroase repere cronologice care punctează etapele majore din viaţa şi din creaţia acestora şi o discografie selectivă. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puţin cunoscute, obţinute prin amabila colaborare a moştenitorilor). CD-urile care însoţesc volumele reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpreţilor.


Perioada desfăşurării proiectului: 21 octombrie 2013 – 9 decembrie 2013

Lista interpreţilor apăruţi în colecţie:
Maria Lătăreţu
Ioana Radu
Drăgan Muntean
Elena Roizen
Valeria Peter Predescu
Florica Ungu
Maria Răchiteanu Voicescu
Ion Cristoreanu


×