x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Actorul Mircea Anca a murit, la vârsta de 55 de ani, după o lungă şi curajoasă luptă cu o boală necruţătoare

Actorul Mircea Anca a murit, la vârsta de 55 de ani, după o lungă şi curajoasă luptă cu o boală necruţătoare

28 Noi 2015   •   19:51
Actorul Mircea Anca a murit, la vârsta de 55 de ani, după o lungă şi curajoasă luptă cu o boală necruţătoare
Sursa foto: libertatea.ro

Actorul Mircea Anca a murit sâmbătă, la vârsta de 55 de ani, informează Teatrul Naţional Bucureşti într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Teatrul Naţional 'I.L.Caragiale' din Bucureşti anunţă cu imensă tristeţe despărţirea prematură, după o lungă şi curajoasă luptă cu o boală necruţătoare, de colegul nostru Mircea Anca, actor de teatru, de film şi televiziune, regizor şi profesor", se arată în documentul citat.

"A iubit şi a fost iubit. Om luminos, mereu plin de speranţe, va fi mereu un exemplu. Suntem alături de soţie, colega noastră Iuliana Moise şi de fiul lor, tânărul regizor Mircea Anca Jr.", mai menţionează reprezentanţii Teatrului Naţional din Capitală, citaţi în comunicat.

Mircea Anca s-a născut la 10 iunie 1960, în comuna Fărcaşa, județul Maramureș. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, specializarea "Actorie", promoţia 1989, iar în 2003, a absolvit specializarea "Regie de Teatru" a aceleiaşi academii de artă.

La Teatrul Naţional din Bucureşti a interpretat roluri în spectacole regizate de artişti precum Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, Alexander Hausvater şi Andrei Şerban.

Ca regizor a pus în scenă numeroase piese, între care: "Plicul" de Liviu Rebreanu, "Cu uşile închise" de Jean Paul Sartre şi "Emigranţii" de Slawomir Mrozek.

De asemenea, a jucat în filme precum "Hotel de lux", de Dan Piţa (1992), "Kilometrul 36", de Anghel Mora (1989), "Maria şi marea", de Mircea Mureşan, (1988) şi "Moromeţii", de Stere Gulea (1988).

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: mircea anca deces doliu teatru film TNB