x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 30 de ani, din dragoste pentru Romania

30 de ani, din dragoste pentru Romania

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Ian 2020   •   21:25
30 de ani, din dragoste pentru Romania

Pe 18 ianuarie 1990, Majestatea Sa Margareta venea în România, alături de sora sa, Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Era pentru prima dată, după o întrerupere de 42 de ani, când un membru al Familiei Regale pășea pe pământ românesc.

Au urmat trei decenii de activitate neîntreruptă pentru reconstrucția și dezvoltarea societății românești, trei decenii în care Custodele Coroanei a fost, zi de zi, alături de cei încercați și vulnerabili, prin Fundația Regală Margareta a României, înființată în 1990. Majestatea Sa a continuat astfel misiunea Familiei Regale, purtând cu umanitate și cu loialitate legământul Regelui Mihai și al înaintașilor lui. 

Astăzi, Fundația Regală Margareta a României este o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții sustenabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Peste 30.000 de copii nevoiași au fost ajutați cu burse școlare, acces gratuit la centre de tip școală după școală, consiliere, rechizite și alimente. Peste 500 de tineri din familii defavorizate au fost îndrumați către o meserie practică sau pentru a-și împlini talentul artistic. Peste 180.000 de persoane vârstnice au fost sprijinite prin programe menite să combată izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora.

În comunități vulnerabile de pe întreg teritoriul României, Fundația Regală Margareta a României oferă beneficiarilor săi instrumentele și cunoștințele pentru ca aceștia să se poată ajuta singuri. Acordă ajutor individualizat copiilor, vârstnicilor, familiilor aflate în situații de criză și sprijinim comunitățile în identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Pentru ca programele pe care le dezvoltă să fie sustenabile pe termen lung, Fundația încheie parteneriate puternice în comunitățile în care activează. Astfel, avem în proiectele noastre susținerea autorităților și a instituțiilor locale, a sectorului de afaceri, a școlilor, bisericilor și a societății civile.

Iar misiunea Fundației continuă, alături de parteneri, sponsori, donatori, voluntari, susținători. Alături de voi, din dragoste pentru România.

 

×