x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „30 de ani și o zi” - proiect dedicat Revoluției române din decembrie 1989

„30 de ani și o zi” - proiect dedicat Revoluției române din decembrie 1989

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Dec 2019   •   20:07
„30 de ani și o zi” - proiect dedicat Revoluției române din decembrie 1989

Muzeul Național Cotroceni organizează joi, 12 decembrie 2019, ora 10.00, vernisajul expoziției „30 de ani și o zi - revoluția tinerilor” și conferința cu participare internațională „30 de ani și o zi. Memoria și istoria Revoluției din 1989 în societatea de astăzi”.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Agenția Națională de Presă AGERPRES, GOETHE - INSTITUT BUKAREST, Centrul Ceh și Programul de Master „Istoria Comunismului în România”, din cadrul Facultății de Istorie a Universității București, marchează 30 de ani de la prăbușirea regimului comunist, fiind, totodată, și un omagiu adus eroilor martiri care și-au jertfit viața luptând pentru libertate și democrație.

Conferința „30 de ani și o zi. Memoria și istoria Revoluției din 1989 în societatea de astăzi” va fi împărțită în trei secțiuni, având următoarele teme:

  • Memoria și istoria prăbușirii regimurilor comuniste din țările din Centrul și Estul Europei;
  • Istoria și memoria regimului comunist în programa școlară actuală;
  • Comunismul rezidual în societatea actuală: cauze și consecințe;

La eveniment vor participa: Andrei Muraru, Consilier Prezidențial, Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din cadrul Administrației Prezidențiale; Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale; Matei Gheboianu, Coordonator al Masterului de Istoria Comunismului în România, din cadrul Facultății de Istorie a Universității București; Ulrich Pfeil, profesor la Université de Lorraine (Nancy/Metz); Robin Ujfaluši, director Centrul Ceh la București; Doru Mărieș - Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie; Conf. univ. dr. Florentina Nițu, decan Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti; Cristina Diac - Cercetător la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului; Liviu Tofan, istoric - fost director al postului de radio „Europa Liberă”; Alexandra Toader, istoric, Membru al Colegiului C.N.S.A.S.

 

×