x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 5 Emmy pentru 30 Rock

5 Emmy pentru 30 Rock

de Adriana Paduraru Vaduva    |    22 Sep 2009   •   00:00
5 Emmy pentru 30 Rock
Sursa foto: Robyn Beck/AFP/MEDIAFAX

Los Angelesul a fost duminică seară gazda decernării Premiilor Emmy. Marii câştigători ai serii au fost 30 Rock şi Mad Men, cu cinci, respectiv trei distincţii.



Serialul 30 Rock a fost desemnat, pentru a treia oară consecutiv, cel mai bun serial de comedie, în cadrul celei de-a 61-a gale a decernării Premiilor Emmy. Producţia NBC a fost favorita serii, cu 22 de nominalizări, din care a câştigat însă numai cinci. Alec Baldwin şi-a păstrat titlul de cel mai bun actor într-un serial de comedie, însă Tina Fey (totodată şi creatoarea serialului) n-a reuşit să câştige încă o dată acelaşi premiu la categoria feminină, fiind devansată de Toni Collette (United States Of Tara).

În mod similar, producţia AMC "Mad Men", nominalizată la 16 categorii, a câştigat doar trei premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramă (Matthew Weiner, creatorul show-ului) şi cel mai bun serial-dramă. Anul trecut, "Mad Men" a făcut istorie la Gala Emmy, fiind prima producţie a unei alte companii decât HBO care a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

ACTORI
Glenn Close a câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic, pentru rolul din producţia FX "Damages". La primirea premiului, Close a declarat că în acest serial joacă "rolul vieţii sale", cel al unui avocat nemilos. Bryan Cranston a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial dramă, pentru rolul unui profesor de chimie care devine traficant de droguri pentru a-şi plăti facturile medicale, în producţia AMC "Breaking Bad".

Brendan Gleeson a câştigat, pentru interpretarea lui Winston Churchill, în producţia HBO "Into The Storm", premiul pentru cel mai bun actor într-o miniserie/un film de televiziune, în timp ce Jessica Lange a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie/un film tv pentru rolul din "Grey Gardens". De altfel, această din urmă producţie, ce are în prim-plan rudele excentrice ale Jacquelinei Kennedy, a câştigat alte cinci categorii, inclusiv pentru cel mai bun film de televiziune.

REALITY-SHOW
"Amazing Race" a câştigat premiul pentru cel mai bun reality-show, surclasând producţii precum "American Idol", "Dancing with the Stars", "Top Chef" şi "Project Runway". În timp ce premiul Emmy pentru cea mai bună producţie de televiziune nonfiction a fost acordat "American Masters" a postului PBS. De asemenea, "South Park" a câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună producţie animată cu durata sub o oră, în timp ce "Destination Imagination (Foster's Home For Imaginary Friends)", al Cartoon Network, a câştigat premiul pentru producţii animate cu durata peste o oră.

Dacă aţi ratat transmia în direct sau dacă doriţi să revedeţi ceremonia, HBO a pregătit în această seară, de la ora 20:00, varianta editată şi subtitrată.

×
Subiecte în articol: arte premiile emmy 30 rock