x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale A facea

A facea

16 Iul 2004   •   00:00

A venit vara. Pasarile migratoare s-au intors de mult din tarile calde. Ele au pui acum.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Deja sunt la primele lectii de zbor. Ii privesc cum se departeaza putin de cuib, dau de doua ori din aripi si pe urma, fal-fal, inapoi in cuib. Da, a venit vara. Emisiunile de la malul marii sau de la Water-Park au ajuns la apogeu. Ai senzatia ca mai mult de atat de nu se poate. Pur si simplu NU-SE-POA-TE!

La National TV - o emisiune de dupa-amiaza... ceva... un vis! Tociu si Palade. Pe urma, multe fete. Fetele sunt dezbracate. Dumnezeule, dar s-a facut cam frig! Chiar asa, oamenii astia n-au inima? Dar fetele astea cum de rezista? Nu li se face pielea de gaina pe ele? Adie vantul. De fapt, bate de-a dreptul! Fetele lupta cu pieptul dezgolit in bataia vantului. Le admir. Sincer! Ma intreb daca in august ar ninge, ele ar sta tot in pielea goala pe plaja pe motiv ca e doar august si ca intr-o luna de vara asa se sta, despuiat?

Si glume. Multe glume. Se rade. Se face ha si pe urma inca un ha si pe urma inca unul. Se aplauda frenetic. Se pare ca simtul comic al aplaudacilor a fost amortizat cu bere. Cu multa bere. "Dac-ai avea tu barul tau cum i-ai spune? "La meduza cu mustata". Se face ha, ha de mai multe ori. "Meduza nu poate sa aiba mustata, numai meduzoiul". Sau "meduza poate sa aiba mustata, dar doar dupa 40 de ani". Pe urma a venit o trupa care canta etno. Un play-back perfect. Am observat ca trupele s-au perfectionat in play-back. Acum, solistii stiu cand sa deschida gura si cand s-o inchida. Stiu si cat dureaza nota. Adica apreciaza la perfectie cat dureaza un "aaaaaaaa".

"Zdob si Zdub" se gandesc, probabil, sa se sinucida. Baiatul din trupa asta care canta etno are pantofi cu varf scutit si plete in vant. Yummyyy (a se pronunta iamiiiiii!).

Iar Tociu ii spune lui Palade sa-si faca bere direct in vena ca sa nu mai miroasa. "Faceti-o in vena, ca sa nu mirositi".

"A facea". Hai sa le facem acum. Faceti-le. "A facea" este un nou verb in limba romana. Sau poate era mai vechi, dar nu s-au gasit inca destui prosti care sa-l foloseasca. Haideti, doamnelor si domnilor, sa mai facem si noi cate ceva si sa lasam dracu’ prostiile. Si mai bagati-va mintile-n cap, da? Eeeeeee.......
×
Subiecte în articol: arte