x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Adevaruri care doare

Adevaruri care doare

de Luiza Moldovan    |    26 Ian 2006   •   00:00
C(RAMPE)
Care-ati vrut, care-ati putut, care v-a dus capul, ati luat telecomanda si ati dat pe oteve, oteve, bucuria tarii e, in minunata seara de marti, atunci cand ati putut urmari un frumos program artistic de dezvaluiri senzationale, intermediate de mereu tanarul Dan Diaconescu, avandu-l ca protagonist pe domnul Mitica. Da, da, de la Liga.
Ce am aflat noi de aici, copii? Noi, de aici, am putut afla multe lucruri folositoare pentru tot omul. Cum ar fi? Cum ar fi urmatoarele, cu liniuta de la capat:
- Ca un fotbalist cu nume de tramvai (l-am numit aici pe Popescu) are o casa misto, ocazie cu care am mai putut impusca o informatie folositoare, si anume aceea ca, daca vrea dumnealui, chiar si domnu’ Mitica poate sa-si faca un acoperamant deasupra capului ’mnealui, exact ca al lui numitul Popescu.
- Adevarul irefutabil potrivit caruia "matusele (sic!!!) mai mor, asa..."
- Ca multi ziaristi (N.B.: din presa sportiva) "scriu porcarii" prin fituicile lor.

Pe urma a venit un black-out din care noi, doamda brovezoaraaa, ne-am putut da seama ca emisiunea a fost sabotata de la Centru, si asta numai si numai din cauza adevarurilor dezvaluite fara urma de reticenta si fara fard, de nea Mitica. Da, doamda brovezoara, adevarul doare, adevarul necajeste, dar, totusi, adevarul nu cruta pe nimeni!
Dar, cum raul niciodata nu va invinge binele, imaginea televiziunii din garsoniera ta ("unde e chiar asa cum e-n America") s-a restabilit si noi am mai putut afla urmatoarele:
- Ca domnul Mitica e singurul care-i mai zice ("Sunteti singurul care-i mai ziceti", exact asa a pus Danut punctul pe "i")
- Cozmin Gusa nu e prost
Corneliu Vadim Tudor e un om mare, si ca el, Mitica, nu s-ar incumeta sa vorbeasca foarte multe cu acesta, deoarece acesta e prea destept
- Gigi a facut si lucruri bune

De asemenea, stand putin sa conchidem, ne-am putut da seama ca: foarte multi dintre oamenii pe care-i cunoaste domnul Mitica sunt "foarte destepti" sau "nu sunt prosti". Probabil ca acest "nu esti prost" e un eufemism menit sa nu te jigneasca, desi el nu te plaseaza nicicum in categoria desteptilor. Faptul ca nu esti prost nu inseamna musai ca esti destept, ci doar ca te duce capu’, desi nu foarte departe. Credem noi, doamda brovezoara! Ah! Cel mai important amanunt: domnul Mitica a fost primul din Romania care a avut, cum spune ’mnealui, cu gurita ’mnealui, Cirochi.
Ne bucuram si-i uram succes si in viitor!

×
Subiecte în articol: arte mitică putut