x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Adio, "Big Brother"!

Adio, "Big Brother"!

12 Iun 2004   •   00:00
Adio, "Big Brother"!

CULTURA/MASS-MEDIA

Duminica, 13 iunie… ghinion! Se termina "Big Brother". Raluca, George, Ciprian si Iustin sunt marii finalisti care inca-si mai fac planuri relativ la cei 75.000 de euro. Si tot ei sunt cei care risca sa-si vada sperantele spulberate.
MIRUNA MIHALCEA, SEBASTIAN S. EDUARD

A fost odata ca niciodata Big Brother 2. Si 12 concurenti "dezinhibati". Ceea ce se anunta a fi "de bine". Pana a-nceput procesul de triere. Rezultatul? Publicul, care era, vezi Doamne, avid de "mascari", i-a eliberat din post taman pe "fratiorii" ai mai dezinhibati dintre toti. Intai Tino, apoi Ali, dupa care, evident, potopul. Nimeni nu-ncearca sa conteste gustul din ce in ce mai acut al publicului pentru trivial, insa dragii nostri protagonisti (si aici ma refer atat la concurenti, adica la actori, cat si la cei care au selectat imaginile) au confundat, ziceam, dorinta de senzational, de "picant", cu lipsa celor sapte ani de-acasa a unora dintre "fratiori", cu practicarea nudismului si cu limbajul de mahala. Ca i-au ales cu atentie ca, vorba aceea, "a tunat si i-a adunat", nu mai conteaza.

Conteaza doar ce s-a vazut. La propriu. Ca doar nu degeaba a strigat atata CNA-ul. Nu degeaba a incasat Prima TV cele mai babane amenzi din istoria televiziunii. Andrea Raicu a intrat in istorie spunand ca poporul "a vazut, in sfarsit, ce-si dorea". Adica sex.

Controversele nu se opresc la sex. Romanul nu se dezminte niciodata cand vine vorba de nestatornicie. A vrut destrabalare, destrabalare a avut. Numai ca s-a plictisit repede. Si apoi a vrut sa se dea putin in spectacol si sa nu mai vrea. Si-a-nceput sa-i sanctioneze pe concurentii obraznici, care au fost lasati la vatra, rand pe rand.

Au ramas "cumintii". George e barbatul perfect. A reusit sa lege o relatie de durata, sa nu jigneasca, sa glumeasca, sa puna osu’ la treaba, sa se pupe cu Raluca, de toate. Ciprian a fost si el la locul lui. Barbatul destept si aratos, fatalmente neinteles. Indragostitul refuzat. Victima. Publicul i-a dat in cele din urma votul de blam Monicai. Au tot sperat la o poveste de dragoste romantata, dar cand au vazut ei ca Monica se tine tare, si-au si exercitat dreptul suprem de a hotari. Iustin, "saracu’" e si el unul din simpatici. Talentat si la locul lui. Capabil, pare-se, de devotament. Si, in sfarsit, Raluca. "Printesica" din Casa BB. Fata desteapta de altfel. A-nvatat din greselile altora. Adica ale Andreei, cea cu vaca, de la BB 1. Ea tace si le face. Si nici nu e "rea" cu George. De ce s-o ia lumea pe ea-n colimator? Uite, are mari sanse sa puna mana pe 75.000 de euro. Si sa vezi atunci cum o sa-i sparga ea la Milano... Sa crape Andreea de invidie, nu alta!

Iustin este favorit

Daca anul trecut Soso avea deja un curent de opinie in favoarea sa, anul acesta nu exista nici un favorit. Intr-un vot, organizat de fani pe site-ul oficial favorit era Iustin, cu 50% dintre voturi. Urma George (32%), Ciprian (9%) si Raluca (7%).

Spre a va descuraja, va spunem ca la sondaj nu participasera, ieri-dimineata, decat 53 de admiratori. Fani care nici nu mai stiu ce sa creada. Reactiile sunt diferite. De la "m-au dezamagit" pana la "as vrea sa nu se termine niciodata". Sunt si voci care se intreaba cand incepe "Big Brother 3". Alte voci, mucalite, raspund "poate la Etno sau OTV".

Iantu se bate cu Beckham!

"Big Brother 2" nu s-a ridicat la succesul scontat. Nu s-a ridicat nici macar la cifrele facute de BB 1. A inceput nefast - intr-o zi de doliu national - se termina si mai nefast, in zi de 13. Primul "Big Brother" a facut, la deschiderea din 14 martie 2003, un rating de 9,1. Finala a facut ceva mai mul, 9,4. "Big Brother 2" a facut aproape tot timpul ratinguri "la jumatate". Intrarea in casa a ajuns la 5,6. Urmeaza sa vedem ce se intampla cu finala, pentru ca Iantu si Andreea se vor confrunta cu Zidane, Barthez, Beckham si Owen. Cu alte cuvinte, pe segmentul orar pe care este difuzata finala BB 2, TVR 1 transmite meciul de fotbal Franta - Anglia din cadrul Euro 2004.
×
Subiecte în articol: arte brother big brother