x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ajun de Crăciun - Astăzi, Stevens şi măine, Cortez

Ajun de Crăciun - Astăzi, Stevens şi măine, Cortez

de Alex Revenco    |    18 Dec 2007   •   00:00
Ajun de Crăciun - Astăzi, Stevens şi măine, Cortez

Pentru concertele pe care le susţine in Romănia in această săptămănă, starul rock’n’roll a sosit ieri in ţară. Fiind inainte de Crăciun, organizatorii de la Media Services Events i-au propus să incerce căteva preparate tradiţionale.


Pentru concertele pe care le susţine in Romănia in această săptămănă, starul rock’n’roll a sosit ieri in ţară. Fiind inainte de Crăciun, organizatorii de la Media Services Events i-au propus să incerce căteva preparate tradiţionale.

Primul concert Shakin’ Stevens din Romănia este in această seară, de la ora 20:00, la Sala Polivalentă, după care urmează Timişoara, unde spectacolul va incepe tot la ora 20:00, gazdă fiind Sala Olimpia. Acest al doilea show al lui Stevens este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Judeţean Timiş.


ROCK AND ROLL. Ambele concerte de la noi din ţară sunt incluse in turneul internaţional de promovare a celui mai recent album al său, "Now Listen", lansat in primăvara acestui an. Fanii rock’n’roll de toate vărstele care incă nu şi-au luat bilete o mai pot face incă de la Sala Palatului, Sala Polivalentă, magazinul Muzica, reţeaua Carrefour, Teatrul Naţional, staţiile de metrou Unirii 1 şi 2. In Timişoara, acestea pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale Teatrului Naţional, Filarmonicii şi in magazinele Diverta şi Flanco.


FLAMENCO. Iar măine, "Zeul flamenco" Joaquin Cortez va putea fi admirat in carne şi oase la Sala Palatului, intr-un concert organizat de Music Management. Fost pim solist al Baletului Naţional din Madrid, Cortez şi-a pus pe picioare propria companie de dans, devenind un artist inovator, apreciat pe toate meridianele lumii. Din 1992 incoace spectacolele regizate şi dansate de Cortez şi compania sa au avut mare succes, au adunat milioane de spectatori, au dus flamencoul in toate colţurile lumii, primind elogii din partea criticilor.


Smokie, fumul fără ţigări

Smokie a susţinut, duminică seară, un megaconcert la Sala Polivalentă din Capitală. Dacă, la inceput, cei cinci mii de spectatori au fost mai reţinuţi, după descărcarea electrică a chitarelor, o dată cu "Something’s been making me blue", publicul s-a dezlănţuit. Piesele "Don’t play your rock’n roll to me", "I’ll meet you at midnight" sau "Have you seen the rain" au ridicat sala in picioare. La final, valul de apluze a continuat pănă cănd Smokie a revenit pe scenă, căntănd de două ori "Living next door to Alice". După o perioadă in care au fost despărţiţi, băieţii s-au reunit in ’86. Nici la Bucureşti, liderul Terry Uttley nu s-a ferit să afirme crezul trupei - "Fără ţigări şi alcool" - , cunoscuta lor piesă "What can I do?" transformăndu-se in "Vodka’n I Do".
  • Ionuţ Răduică


×
Subiecte în articol: arte