x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Al doilea videoclip pentru Phoenix

Al doilea videoclip pentru Phoenix

de Cristina Ologeanu    |    21 Sep 2005   •   00:00
Al doilea videoclip pentru Phoenix

Pe o ploaie de nici cainele nu-ti venea sa-l scoti din casa, baietii de la Phoenix au muncit pe branci. Luni noapte ei au inregistrat un videoclip pentru piesa "De dimineata", de pe albumul "Baba Novac".

Ploaia nu avea cum sa le dejoace planurile celor de la Phoenix dintr-un simplu motiv: filmarile s-au desfasurat in studioul unei televiziuni. Cu toate acestea, ploaia a tinut sa-si faca simtita prezenta si pe platou, caci stropii au reusit sa se strecoare, pe alocuri, prin tavan. De cum i-a vazut la "locul faptei", tanarul regizor Tudor Gramescu le-a cerut baietilor CD-ul cu piesa pentru care s-a turnat videoclipul. "Trebuie sa intram in atmosfera", a precizat el. Numai ca a intervenit o mica problema. Trupetii au pornit la drum chititi ca videoclipul sa se faca pentru o anumita piesa, numai ca, in urma unei sedinte, in mod democratic s-a votat ca "De dimineata" sa beneficieze de clip. O piesa vesela care iti da pofta de viata, tocmai buna de ascultat in zori de zi. Si unde mai pui ca se pupa la fix cu ideea regizorului. "Nu exista un scenariu, doar o idee generala pe care o vom urmari: atmosfera de gasca de la repetitiile baietilor", ne-a explicat Tudor. Tot el este si cel care a "comis" videoclipul pentru "Mila 2 de langa 3". Surprinzator, am aflat ca acesta este abia al doilea videoclip al legendarei trupe. De data aceasta, va fi un videoclip alb-negru.

GANDURI. De pe margine, Covaci pune tara la cale:"Ce sa mai cantam?"

SOTII. Nicu, Tandarica, Mircea, Cristi, Ioji si Ionut au fost niste elevi cuminti. Au stat linistiti la machiaj, au ascultat indicatiile regizorale, dar, de cum s-a strigat "play", si-au intrat in mana. Nu a mai fost nevoie de alte indrumari pentru a-i face sa redea atmosfera dorita de Tudor Gramescu. Ba chiar s-a lasat cu bete si cu... tobe aruncate. Autorul: nimeni altul decat Ovidiu Lipan Tandarica. Glumele s-au tinut lant chiar si in pauzele de filmare. Tot in aceste pauze, baietii au cantat. De data aceasta, nu din repertoriul Phoenix, ci din cel international. A, ba a fost si ceva autohton: un pot-puriu de cantece... pionieresti, dar si de gradinita. Distractia a tinut pana dimineata, la cantatul cocosului. Ce va iesi, numai Tudor Gramescu stie, si, dupa afirmatiile sale, vor fi greu de ales cadrele potrivite, pentru ca totul a mers perfect, iar selectarea unora in detrimentul altora va fi foarte dificila. Nu ramane decat sa ne lamurim cu totii la inceputul lunii octombrie, cand videoclipul piesei "De dimineata" va aparea pe sticla.

×
Subiecte în articol: arte