x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Al saselea volum Harry Potter, in vara lui 2005

Al saselea volum Harry Potter, in vara lui 2005

26 Dec 2004   •   00:00

Harry Potter revine in forta! Vara lui 2005 aduce fanilor cel de-al saselea volum, "Harry Potter and the Half-Blood Prince". Chiar daca toata lumea se astepta ca Mos Craciun sa-l aduca inca din iarna asta, scriitoarea garanteaza ca asteptarea merita.

Click pentru a mari imaginea
LANSARE. Cei trei eroi din Harry Potter vor reveni in 2005
SECRET. Lansarea va avea loc la data de 16 iulie 2005 in Statele Unite si se petrece, concomitent, si in Canada, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud. Editura nu a divulgat inca numarul de pagini al noului volum, insa, cu toate acestea, vestea a revigorat in mare masura librariile ale caror rate de vanzare au fost destul de slabe in 2004. In prezent s-au vandut peste 100 de milioane de exemplare ale povestilor lui Harry Potter, dintre care 5 milioane in numai 24 de ore de la data lansarii acestora. Vanzarile au ramas in top chiar si atunci cand romanele deveneau mai "lungi si mai intunecate, dezvaluind procesul de maturizare a baietelului-vrajitor".

MANIE. Mai mult, primele trei serii s-au transformat in filme cu incasari fenomenale, creand o adevarata manie. J.K. Rowling a declarat ca unul din personaje nu va supravietui celui de-al saselea volum. Ea si-a asigurat fanii ca Harry Potter ramane pana la cel de-al saptelea roman, ultimul din faimoasa serie, dar misterul ramane. Nu se stie daca adolescentul Potter va ajunge sau nu vrajitor adult! (Miruna Mihalcea)

×
Subiecte în articol: arte harry potter