x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Alege ASIA", varianta "Aussie"

"Alege ASIA", varianta "Aussie"

07 Aug 2004   •   00:00
"Alege ASIA", varianta "Aussie"

Ramasi in 1997 fara solistul Michael Hutchence, membrii trupei INXS doresc realizarea unui reality-show, un fel de "Alege ASIA" in varianta australiana, in urma caruia sa gaseasca un inlocuitor pentru Hutchence.

ADRIANA PADURARU

Producatorul american Mark Burnett, creatorul celebrului "Survivor", le va da o mana de ajutor. El se declara un mare fan INXS si este incantat ca membrilor trupei le-a placut ideea de a realiza un reality-show in urma caruia sa gaseasca un solist talentat care sa-l inlocuiasca cu succes pe Michael Hutchence. Auditiile pentru a participa la "Rock Star" vor avea loc in orase din Statele Unite, Canada, Australia, Anglia si Japonia, iar finalistii vor fi cazati intr-o vila din Hollywood.

PROBE. Debutul show-ului este programat pentru vara anului 2005. Timp de 13 saptamani vor fi difuzate episoade de cate doua ore in care vor fi prezentate imagini filmate in "casa", punandu-se accent pe acomodarea concurentilor si pe conflictele care vor aparea intre ei, dar si imagini "live" din timpul probelor de interpretare. Ei trebuie sa demonstreze, prin comportament si calitati vocale, ca merita sa fie noul "Michael Hutchence". Spre deosebire de concursurile asemanatoare, gen "American Idol" sau "Nashville Star", nu telespectatorii vor fi cei care vor avea ultimul cuvant in alegerea castigatorului, ci membrii trupei si specialistii de top ai industriei muzicale. Dupa fiecare episod, difuzat saptamanal, va fi eliminat cate un participant, iar invingatorul va intra in familia INXS. Prima misiune - inregistrarea unui nou album, lucru pe care trupa nu l-a mai facut de la moartea fostului solist, in 1997.

BATALIE. Desi se mai intampla ca producatorii sa se roage de televiziuni pentru a difuza diverse reality-show-uri, in cazul "Rock Star" a fost tocmai pe dos. "Vina" ii apartine lui Mark Burnett, al carui "Survivor" s-a bucurat de un enorm succes in Statele Unite, stabilind un record de 33,27 milioane de telespectatori. Lupta cea mare s-a dat intre ABC si CBS, acesta din urma obtinand drepturile de difuzare a reality-show-ului. "Sunt bucuros ca voi colabora din nou cu echipa CBS. Postul este "patria" Premiilor Grammy, iar parintele sau, Viacom-ul, este cea mai proeminenta institutie din industria show-bizz-ului", a declarat Burnett.

THE SHOW MUST GO ON

INXS s-a format la sfarsitul anilor ’70, in Sydney, a vandut peste 30 de milioane de albume si a sustinut peste 4.000 de concerte live. Trupa a avut sapte hituri de top 10 in Statele Unite, printre care: "What You Need", "Never Tear Us Apart" si "Need You Tonight". INXS a ramas in 1997 fara solistul Michael Hutchence, care s-a sinucis intr-un hotel din Sydney, cand grupul rock se pregatea de un turneu ce marca sarbatorirea a 20 de ani de la infiintare. Dupa moartea lui Hutchence, in 1997, cei cinci membri ai trupei (Andrew Farriss, Tim Farriss, Jon Farriss, Kirk Pengilly si Garry Beers) i-au avut de-a lungul timpului ca parteneri pe Terence Trent D’Arby si Jon Stevens.
×
Subiecte în articol: arte