x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale AMERICANII, DUPĂ 50 DE ANI - Ne-au cucerit!

AMERICANII, DUPĂ 50 DE ANI - Ne-au cucerit!

de Ramona Draghici    |    24 Sep 2008   •   00:00

În cadrul întâlnirilor JTI, la Sala Palatului a avut loc un show de dans al companiei Alvin Ailey American Dance Theater.



În cadrul întâlnirilor JTI, la Sala Palatului a avut loc un show de dans al companiei Alvin Ailey American Dance Theater.
În 2008, Alvin Ailey American Dance Theater sărbătoreşte prin artă împlinirea a jumătate de veac de existenţă. Luna aceasta, talentaţii afro-americani au început un turneu internaţional, unul dintre spectacole fiind susţinut la Bucureşti, unde au reuşit să-şi facă spectatorii să se mişte pe acorduri de blues, gospel & spirits. Pentru că de astă dată organizatorii s-au gândit că, după ritmul îndrăcit de flamenco al lui Joaquin Cortes, sensibilitatea dansatorilor lui Maurice Bejart, profesionalismul nordicilor de la Cullberg Ballet şi aproape perfecţiunea balerinilor lui Nacho Duato, este binevenită o clipă de relaxare cu gândul la Divinitate. Se regăsesc aici bucuria de a trăi frumos (chiar şi pe plantaţiile de bumbac), dar şi momente de nostalgie, pe muzica lui Bach. Un cadou în patru acte, "Night Creature", "Solo", "Love Stories", "Revelations", imposibil de dat uitării.

×
Subiecte în articol: arte