x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Amorphis şi Haggard, in concert la Romexpo

Amorphis şi Haggard, in concert la Romexpo

de Alex Revenco    |    22 Dec 2007   •   00:00
Amorphis şi Haggard, in concert la Romexpo

La 9 februarie, două trupe valoroase de pe scena heavy metal internaţională vor concerta in pavilionul 18 din Romexpo intr-un spectacol organizat de Artmania.

LIVE - Două formaţii grele căntă la Bucureşti


La 9 februarie, două trupe valoroase de pe scena heavy metal internaţională vor concerta in pavilionul 18 din Romexpo intr-un spectacol organizat de Artmania.

In ciuda faptului că cei de la Haggard şi-au anulat in ultimul moment apariţia pe scena Festivalului ArtMania 2007, (din cauza unui accident suferit de unul dintre membrii trupei), formaţia germană va cănta, in premieră, in Romănia, la 9 februarie, spre bucuria fanilor care ii aşteaptă de ani şi ani de zile.

Biletele pentru concertul susţinut de Amorphis şi Haggard se vor pune in vănzare de luni, 24 decembrie, in reţeaua Diverta din intreaga ţară şi pe www.ticketpoint.ro şi www.bilete.ro. Preţul unui bilet va fi de 60 de lei, pănă la 9 ianuarie şi de 75 de lei după această dată.

Originari din München, cei din Haggard şi-au inceput cariera muzicală in 1991, ca un cvartet bazat pe death metal experimental, dar diferit, incă de la inceput de alte trupe de gen, care, in mare parte se limitau in a-şi imita idolii. După realizarea EP-ului "Progressive" (din 1994), Haggard a pornit in primul turneu, ca trupă de deschidere pentru Amorphis şi Desultory. Doi ani mai tărziu, cvartetul avea să-şi lărgească (de patru ori!) componenţa, ajungănd la o adevărată orchestră (cu şaisprezece membri) cu orientare spre un stil mai clasic, dar fără să renunţe la sonorităţile death metal-ului.

In această formulă lărgită, nemţii s-au "rodat" intr-o serie de concerte, dar primul album al orchestrei Haggard a apărut in 1997, fiind intitulat "And Thou Shalt Trust ... The Seer". O dată cu apariţia acestui disc formţia şi-a caştigat fani atăt printre iubitorii de heavy metal, căt şi printre amatorii de muzică clasică, ambele tabere fiind deosebit de impresionate de muzica Haggard. Anul 2008 ii aduce pentru prima dată in Romănia şi din nou pe aceeaşi scenă cu Amorphis, in cadrul concertului de la 9 februarie, din Bucureşti, organizat de ArtMania. Iată şi componenţii formaţiei:

Assis Nasseri - voce, chitară

Sussane Ehlers - soprană

Veronika Kramheller - soprană

Fiffi Fuhrmann - tenor, bass

Andreas Peschke - flaut

Florian Bartl - oboi

Steffi Hertz - violoncel

Johannes Schleiermacher - violoncel

Ivica Kramheller - violoncel

Claudio Quarta - chitară

Hans Wolf - pian, claviaturi, Luz Marsen - tobe

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte haggard