x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Anamaria Marinca a făcut senzaţie la Berlinală

Anamaria Marinca a făcut senzaţie la Berlinală

de Jurnalul National    |    13 Feb 2008   •   00:00

Actriţa Anamaria Marinca, prezentă la "Shooting Stars" din partea României, la ediţia 2008 a Berlinalei, a declarat, într-un interviu publicat online de Hollywood Reporter, că prezenţa la Festivalul de Film de la Berlin a reprezentat o ocazie minunată pentru a întâlni oameni pe care îi admiră şi respectă.

Actriţa Anamaria Marinca, prezentă la "Shooting Stars" din partea României, la ediţia 2008 a Berlinalei, a declarat, într-un interviu publicat online de Hollywood Reporter, că prezenţa la Festivalul de Film de la Berlin a reprezentat o ocazie minunată pentru a întâlni oameni pe care îi admiră şi respectă. Luni seară, Anamaria Marinca, împreună cu ceilalţi nouă actori selectaţi la "Shooting Stars", Stine Fischer Christensen (Danemarca), Joel Basman (Elveţia), Marko Igonda (Slovacia), Zsolt Nagy (Ungaria), Nicolas Cazalé (Franţa), Maryam Hassouni (Olanda), Hannah Herzsprung (Germania) şi Elio Germano (Italia) au participat la ceremonia "Shooting Stars", dedicată lor, ca recunoaştere a talentului lor deosebit.

 

Întrebată dacă selecţia la "Shooting Stars" o va ajuta în carieră, Anamaria Marinca a răspuns că nu munceşte neapărat pentru a-şi construi o carieră, ci doar încearcă să ia deciziile corecte în viaţă şi în artă. În viitor, Marinca a spus că va juca într-o o nouă producţie a regizorului Christian Benedetti, cu care actriţa româncă lucrează de şapte ani. "Juriul a fost încântat să descopere cât de mulţi actori tineri talentaţi se găsesc în ţările europene. Din Slovacia, Germania, Danemarca, România (...), talentele «explodează» pe ecran. Apariţii carismatice, interpretări intense şi actorie demnă de Oscar, toate le sunt caracteristice celor care sunt onoraţi la «Shooting Stars»", a afirmat Derek Power, membru al juriului.
Proiectul "Shooting Stars" este sprijinit financiar de programul MEDIA al Uniunii Europene, de membrii European Film Promotion şi de o serie de alţi parteneri. European Film Promotion este cea mai importantă reţea ce promovează şi "vinde" la nivel internaţional filmele şi talentele din Europa. Înfiinţată în 1997, reţeaua are în prezent 27 de organizaţii membre.
Anamaria Marinca s-a născut la Iaşi, în 1978, a fost actriţă la Teatrul din Piatra Neamţ, dar a devenit cunoscută mai mult în străinătate decât în România, cu rolurile ei din televiziune. A câştigat, în 2005, premiul BAFTA pentru rolul din producţia Tv britanică "Sex Traffic". Ulterior, a filmat în Marea Britanie pentru serialul "Hotel Babylon", difuzat pe BBC One, iar în România, pentru filmul lui Francis Ford Coppola, "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth", ce va avea premiera la toamnă. Un alt proiect pentru care a lucrat în acest an - o mini-serie tv realizată tot pentru BBC One, cu titlul "The Last Enemy" - a fost filmat în Marea Britanie şi România. Actriţa locuieşte, în prezent, la Londra.
Anamaria Marinca a fost una dintre favoritele la premiul de interpretare feminină de la Cannes, cu rolul din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu. Talentul ei a fost remarcat în toate cronicile criticilor de film care au scris despre lungmetrajul românesc. Ea a luat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film la Stockholm, premiul de excelenţă în actorie, la Cinema Expo Internaţional, de la Amsterdam, premiul pentru "Tânără speranţă a filmului românesc", la TIFF.
   

×
Subiecte în articol: arte marinca anamaria shooting stars ana