x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ando şi Buzu, expoziţie „2 în1”

Ando şi Buzu, expoziţie „2 în1”

de Ema-Augusta Banu    |    16 Mar 2011   •   20:08
Ando şi Buzu, expoziţie „2 în1”
Sursa foto: Dragoş Savu/Intact Images

156608-dragos-savu-intact-images-img-4984.jpgDe la metafore grafice ancorate în realitatea momentului, pline de hazul unei societăţi perturbate la per­fec­ţiu­nea liniilor de contur şi efervescenţa coloristică a unei percepţii „adolescentine”, expoziţia „2 in 1” semnată de cunoscutul publicist şi caricaturist Octavian Andronic (Ando) împreună cu fiica sa, Ana Ştefania Andronic (Buzu), reuneşte un duet „vizual”  al cărui punct co­mun se regăseşte în perimetrul artei autentice. Expoziţia a fost vernisată recent la Cercul Militar Naţional, în prezenţa unui public numeros. Cei doi artişti şi-au unit astfel creativitatea şi au pus la cale, în premieră, un periplu artistic de gra­fică digitală, pictură şi grafică satirică, care adună peste 70 de lucrări.

„Ideea unei expoziţii în familie a fost a Anei, care a dorit să fim împreună, chiar dacă ar putea părea că genurile noastre nu sunt prea apropiate. Trebuie să mărturisesc că mă încearcă o emoţie, probabil ceva mai mare decât cea a protagonistei acestui eveniment. Explicaţia este simplă: este fiica mea şi, cu siguranţă, cel mai talentat membru al familiei”, a spus ziaristul. Dacă la Ando conturul se subjugă mesajului, la Buzu el subliniază esteticul: „Consider că am dobândit un stil propriu, aparte, care se identifică prin expresie, de aceea mă concentrez mai mult pe portetristică, deoarece pe lângă desenul fizic/figurativ, există şi interpretări psihologice tipice caracterului uman. Este motivul pentru care am ales omul ca subiect principal în lucrările personale – astfel orice privitor se poate regăsi în înfăţişarea şi starea personajelor mele”, a declarat Ana Ştefania Andronic.

Prezent la lansare, fostul pre­şe­dinte Ion Iliescu a descris expoziţia ca fiind o îngemănare fericită tată – fiică: „Această notă de prospeţime a tinereţii, a adolescenţei care reuşeşte să se prezinte cu atâta forţă, cu o forţă a creaţiei şi o forţă a observaţiei şi cu moştenirea de la tată – spiritul iro­nic foarte fin cu care înfăţişează tot ceea ce ne prezintă. Este o desfătare, o încântare şi vreau să le mulţumesc şi să-i felicit pe amândoi pentru acest moment din viaţa noastră”, a afirmat Ion Iliescu. La vernisaj au mai fost prezenţi academicianul Răzvan Theo­dorescu, Adrian Năstase, ac­to­rul Mircea Albulescu, Gianina Coron­dan ş.a.

Expoziţia va putea fi vizitată în fiecare zi, până la 31 martie, între orele 11:00 şi 19:00, la Cercul Militar Naţional.

×
Subiecte în articol: arte expozitie