x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Anonimul", fără jurii

"Anonimul", fără jurii

de Maria Sârbu    |    02 Iul 2009   •   00:00
"Anonimul", fără jurii
Sursa foto: Mihaela Marin/

Competiţia celei de-a VI-a ediţii a Festivalului In­ter­na­ţional de Film Independent "Anonimul", desfăşurată între 10 şi 16 august la Sfântu-Gheorghe din Delta Dunării, este la mâna publicului. În acest an nu există jurii, Marele Premiu, în valoare de 3.000 de dolari, urmând să fie acordat "exclusiv pe baza voturilor exprimate de spectatori".



S-a văzut la ediţiile precedente ale "Anonimului" că în Satul Filmului din Deltă vine un public avizat, de aceea organizatorii au decis ca, la ediţia 2009, cuvântul hotărâtor să aparţină spectatorilor. Lor le revine "sarcina" să jurizeze filmele la cele două secţiuni competitive: lungmetraj şi scurtmetraj ficţiune & scurtmetraj animaţie.

Festivalul păstrează la actuala ediţie şi programul Eco Docs, lansat în 2007, în cadrul căruia vor fi prezentate producţii recente despre "problemele globale cu care se confruntă astăzi omenirea". De asemenea, va fi reluat programul consacrat filmelor româneşti: scurt şi mediumetraje, documentare de scurt şi lung metraj.

Selecţia celor şapte filme care vor concura pentru Marele Premiu "Anonimul" o va face, ca şi anul trecut, Ludmila Cvikova, unul dintre selectorii Festivalului de Film de la Rotterdam. Ea va alege, împreună cu Irina Margareta Nistor, cele 24 de scurtmetraje de ficţiune şi 18 scurtmetraje de animaţie, din a doua secţiune competitivă, la care se vor acorda trei premii în valoare de 1.000 de dolari fiecare. Sunt înscrise 300 de scurtmetraje din 37 de ţări, la acestea adăugându-se 45 de scurtmetraje româneşti. Titlurile din competiţie vor fi anunţate la 15 iulie.

×
Subiecte în articol: arte