x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Armonii cromatice”, la Muzeul Satului

"Armonii cromatice”, la Muzeul Satului

de Luminita Ciobanu    |    14 Iun 2012   •   11:41

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti' gazduieste, incepand cu 20 iunie, expozitia de pictura si grafica "Armonii cromatice', a pictorilor Vasile Celmare si Doina Reghis Ionescu.

Evenimentul artistic, ce se inscrie in ciclul expozitional "maestrii si discipoli', reuneste lucrari de pictura si grafica ale celor doi artisti care isi propun prin aceasta expozitie de referinta un dialog intre ceea ce inseamna traditie si actualitate in arta vizuala contemporana, o alaturare si relationare a propriilor creatii, o asociere a particularitatilor de executie si a solutionarilor stilistice a fiecaruia in parte.

In lucrarile selectate, paralelismul si diferentele se transforma in apropieri si echilibrari, in echivalari, cu tendinta de a se armoniza, de a se situa intr-o juxtapunere unitara, de a alcatui o ecuatie, un tot complementar. Demersul lor artistic reprezinta de asemenea o sinteza creatoare a ultimilor ani, fiecare artist prezentand pe simeze lucrari ce confera specificitate prin expresivitatea imaginii plastice si a comunicarii, profesionalism si varietate.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 20 iunie – 30 iulie 2012, de miercuri pana duminica, intre orele 11.00 – 19.00.

×