x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Arta se mută pe Linia 14 din Gara de Nord, la Train Delivery, între 25 și 27 iulie

Arta se mută pe Linia 14 din Gara de Nord, la Train Delivery, între 25 și 27 iulie

11 Iul 2014   •   18:09
Arta se mută pe Linia 14 din Gara de Nord, la Train Delivery, între 25 și 27 iulie

Gara de Nord din București se transformă între 25 și 27 iulie în locul de întâlnire al pasionaților de arte, muzică, filme și trenuri pentru a doua ediție a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care își propune să revitalizeze un spațiu simbolic al Bucureștiului, scrie Agerpres.

Train Delivery este un proiect pornit din Street Delivery, organizat de Fundația Cărturești și CFR și finanțat de ArCuB, informează site-ul oficial al evenimentului.

Cei interesați să își prezinte proiectele în cadrul celei de-a doua ediții a Train Delivery se pot înscrie pe site-ul evenimentului, până pe 18 iulie.

Inaugurată în 1872, Gara de Nord este cel mai important nod feroviar al României: 200 de trenuri și 10.000 de oameni trec zilnic prin ea.

La Train Delivery va fi prezentat un tren special ce va fi garat pe Linia 14. Timp de trei zile, vizitatorii se pot plimba dintr-un compartiment în altul trecând prin expoziții, spectacole, un restaurant pe șine și alte instalații urbane. În timpul acesta câțiva dintre cei mai buni artiști graffiti din România vor desena trenul pe exterior, iar muzica va umple peronul, alături de zeci de proiecte gândite să redea gării fascinația pe care o merită.

Dar lucrurile nu se termină pe peron. Vizitatorii vor vedea aspecte inedite ale Gării de Nord: Muzeul CFR, Salonul Regal, Sala de Spectacole (unde vor fi proiectate filme care țin de cultura feroviară, precum "Trenuri bine păzite" de Jiri Menzel), sălile de așteptare, Salonul Mama și Copilul, crâșmele tradiționale și chiar și locul de unde doamnele Gării de Nord anunță mersul trenurilor. 

×