x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Artiştii au găsit o soluţie pentru a-şi susţine creaţia

Artiştii au găsit o soluţie pentru a-şi susţine creaţia

de Diana Scarlat    |    04 Aug 2012   •   21:00

Arta a fost ignorata in ultimul timp, iar cei care vor sa faca o cariera in arta trebuie sa-si asigure mai intai o sursa de venit, lucrand in alte domenii. Tinerii au invatat ceva de la generatiile anterioare de artisti si s-au orientat de la inceput catre o alta cariera.

Eglantina Becheru are doar 20 de ani, este pictorita si a castigat mai multe premii pentru poezie, insa isi urmeaza cariera artistica in paralel cu cea de viitor om de comunicare, fiind studenta la SNSPA, nu la Arte Plastice. Asta pentru ca artistii romani sunt invitati cel mai adesea sa creeze pro bono si nici macar organizatorii de evenimente nu-i iau in calcul atunci cand construiesc bugetele, ca si cum spiritualitatea ar fi suficienta pentru a mentine piata de arta din tara noastra, iar artistii nu ar avea nevoie de bani, ci doar de aprecierea publicului.

Cu toate astea, Eglantina Becheru a reusit sa se faca intr-un timp foarte scurt cunoscuta, lucrarile ei sunt deja apreciate de cei care vor sa cumpere arta contemporana, iar vernisajul care a avut loc saptamana trecuta a adus in fata publicului iubitor de frumos "Perfuzii cu sange verde", in cadrul evenimentului "Pure Green Blood", organizat de Asociatia "Arta nu musca", la Bucuresti. Evenimentul a fost transmis live pe Radio Lynx. "Pure Green Blood este o idee la care tin foarte mult si potrivit careia exista un geniu creator care asigura perpetuarea creatiei de cultura. Pe scurt, artistii sunt cei care au sange verde", a explicat Eglantina, cu ocazia vernisajului la care au participat mai multi artisti tineri, muzicieni, actori si dansatori, sprijiniti de asociatie.

Au fost invitati cei de la Classic Beat Orchestra, care au subliniat prin muzica lor atmosfera menita sa smulga participantii din lumea cotidiana si sa-i invite in minunatul univers al artei. Numerele de balet de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali", perfuziile cu sange verde, jocurile de improvizatie au fost de asemenea prezente, iar finalul a marcat o lansare de lampioane de pe pontonul Lacului Herastrau.

"Eglantina reprezinta exemplul viu ca arta nu musca. Aceasta este doar un mijloc prin care artistul, indiferent de varsta la care isi descopera talentul, sa exprime modul in care el priveste lumea. Eglantina este un tanar talent care ne da tuturor o lectie, reusind sa imbrace arta intr-un nou concept si sa ii ofere o noua viziune", a spus Loredana Munteanu, initiatoarea proiectului "Arta nu musca", ce sustine tinerele talente si adevaratele valori romanesti, realizand o serie de manifestatii desfasurate intr-o maniera moderna si atractiva. Acest gen de evenimente ii ajuta pe tinerii artisti sa porneasca la drum, in contextul economic actual care nu le este nicidecum favorabil. Totusi, prin aceste evenimente, multi tineri talentati isi pot incepe cariera artistica si pot avea sansa sa-si faca un nume pe piata de arta.

×