x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Atelierele Walk & Shoot 2020 – artă fotografică și explorare urbană

Atelierele Walk & Shoot 2020 – artă fotografică și explorare urbană

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Iul 2020   •   14:35
Atelierele Walk & Shoot 2020 –  artă fotografică și explorare urbană

La intersecția dintre artă fotografică și explorare urbană, Walk & Shoot propune în această vară cinci ateliere coordonate de unii dintre cei mai cunoscuți fotografi români: Cristian Crisbășan, Cornel Lazia, Andrei Păcuraru, Ioana Moldovan și Silviu Gheție. 

 

Gândite ca o experiență ce oferă participanților oportunitatea de a descoperi orașul prin explorarea unor locuri greu accesibile, dar și de a învăța trucuri și tehnici de la fotografi experimentați, recunoscuți pentru creativitatea și curajul abordărilor, atelierele din această vară se vor desfășura în condițiile de siguranță sanitară impuse în contextul pandemiei. 

 

18 iulie - Atelier de portret pe lumină naturală - Cristian Crisbășan

În fotografia portret, două lucruri sunt esențiale pentru Cristian Crisbășan: lumina naturală și onestitatea relației dintre fotograf și model. Pe parcursul acestui atelier, participanții vor  învăța să surprindă personalitatea subiectului, vor avea parte de o introducere teoretică, sesiuni foto în aer liber cu trei subiecți și feedback individual.

 

25 iulie - Atelier foto peisaj urban - Rooftops - Cornel Lazia 

Participanții vor avea ocazia de a descoperi Bucureștiul, alături de fotograful Cornel Lazia, urcând pe șase dintre cele mai înalte clădiri situate în zona centrală a Capitalei. Proiectat pentru a acoperi întreaga zi, de dimineața până pe înserat, atelierul cuprinde introducere teoretică, sesiuni foto pe cele șase acoperișuri, precum și feedback individual.

 

8 august - Atelier de foto de arhitectură - Andrei Păcuraru

O fotografie de arhitectură spune o poveste credibilă atunci când reușește să redea un context, nu doar o imagine dintr-un unghi special. La atelierul de fotografie de arhitectură susținut de Andrei Păcuraru, participanții vor explora stiluri arhitecturale diverse, de la clădirile de birouri din Pipera, la blocurile comuniste și bijuteriile arhitecturale de secol XIX din zonele Romană și Universitate.

 

14 - 16 august - Atelier de fotografie documentară - Ioana Moldovan

O documentare inedită a cartierului Giulești Sârbi din București, în timpul plimbării participanții fiind invitați să afle lucruri despre cartier direct de la oamenii pe care îi vor întâlni pe străzi. Etica, acuratețea reprezentării și relaționarea cu subiectul sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate de Ioana Moldovan cu participanții la acest atelier, care va  conține o introducere teoretică, alături de sesiuni de practică în grupe de maxim două persoane și feedback individual.

 

29 - 30 august - Atelier de foto de stradă - Silviu Gheție

Un atelier de fotografie de stradă centrat pe oameni și interacțiunile dintre ei, coordonat de un fotograf cu ochi de șoim când vine vorba de a surprinde absurdul. Atelierul include o introducere teoretică, sesiuni foto alături de Silviu Gheție și feedback individual.

 

Walk & Shoot a început în 2016 ca un workshop de fotografie și explorare a diversității Bucureștiului, reunind de-a lungul anilor zeci de fotografi profesioniști și participanți.

 

×