x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Attila Gasparik demisionează din Consiliul Naţional al Audiovizualului

Attila Gasparik demisionează din Consiliul Naţional al Audiovizualului

de Adrian Vaduva    |    07 Mar 2008   •   00:00

Vicepreşedintele CNA, Attila Gasparik, intenţionează să părăsească funcţia actuală pentru a se întoarce la prima lui dragoste ­ teatrul.



Attila Gasparik demisionează din Consiliul Naţional al Audiovizualului

Vicepreşedintele CNA, Attila Gasparik, intenţionează să părăsească funcţia actuală pentru a se întoarce la prima lui dragoste ­ teatrul.

"Aş mai avea destul din cel de-al doilea mandat (patru ani ­ n.r.), dar fiecare dintre noi ajunge la un moment dat când simte că ceea ce a făcut într-un domeniu este de ajuns. Sunt opt ani de când sunt în CNA, am avut parte de foarte multe bucurii. Am participat la elaborarea a două Legi ale audiovizualului, la integrarea României în Uniunea Europeană şi am contribuit la închiderea capitolului cu mass-media. Am putut să asist la crearea primei televiziuni de nişă din România, de la primul canal de ştiri până la ultima licenţă pe care am dat-o unei televiziuni de nişă. Eu cred că mari schimbări nu mai vin în audiovizual, atât cât să mi se pară mai importante decât prima mea dragoste, teatrul", a declarat pentru Mediafax Attila Gasparik. El a precizat că pe 14 martie va avea loc şedinţa Senatului Universităţii, după care are o perioadă de două săptămâni de predare a activităţii de la CNA. "De la începutul lunii aprilie nu cred că o să mai fiu la CNA. Sunt destul de sigur", a spus Gasparik. Actualul vicepreşedinte a membru al Consiliului în anul 2000. El a mai precizat că plecarea din funcţie, cu circa patru ani înainte de finalizarea mandatului (2012), nu are nici o legătură cu vreo problemă pe care ar fi avut-o în CNA, ci doar cu viaţa personală. "Am trăit opt ani din viaţa personală făcând naveta. Am obosit efectiv să mă tot duc acasă, pentru că familia mea nu a vrut niciodată să se mute în Bucureşti", a spus Attila Gasparik. În condiţiile în care un loc în CNA devine vacant înaintea expirării mandatului, art. 11 din Legea Audiovizualului 504 din 2002 prevede că acesta va fi ocupat, până la expirarea mandatului, de supleantul membrului care părăseşte Consiliul. Supleantul lui Gasparik este Attila Szasz, membru UDMR şi Consilier de stat în Guvernul României, la Cabinetul Ministrului de Stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile culturii, educaţiei şi integrării europene. Acesta va continua mandatul lui Gasparik, până în 2012. "CNA va rămâne pe mâini bune", spune Gasparik despre supleantul său.

×
Subiecte în articol: arte attila gasparik attila gasparik