x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Baghera se aude din nou in FM

Baghera se aude din nou in FM

24 Iun 2004   •   00:00

Pentru cei care au ascultat, imediat dupa revolutia din 1989, primul post romanesc privat de radio, Unifun Radio, revenirea zglobiului DJ Baghera in eter este o veste foarte buna. Acum, Baghera se poate auzi in eter la City FM, un post de radio pe profil pop-rock.

CRISTINA OLOGEANU

Din 10 mai, pe frecventa 106,2, bucurestenii si lucuitorii din localitatile limitrofe pot asculta emisiunea lui Baghera, dar si pe cele ale colegilor lui, la City FM. Din 2002, Baghera nu a mai putut fi ascultat la nici un post de radio. A preferat sa treaca la munca din spate, cea "neauzita". Acum s-a intors. Competitia insa este alta. "Radio nu poate fi un "ma duc la slujba". Radio poate fi ma duc sau nu. Unde anume, chiar nu mai conteaza... Conteaza curajul cu care vei fi urmarit. Eu nu am facut radio. Eu am incercat ca fiecare zvacnire de inima, fiecare rasarit de soare, fiecare strop de roua sa fie plin...", ne-a raspuns DJ-ul la intrebarea "De cand n-ai mai facut radio?". Pentru el, revenirea in eter s-a produs, in principal, dintr-un singur motiv: ii era ingrozitor de dor de ascultatori. La City FM, Baghera va realiza emisiunea intitulata - cum altfel? - "Dincolo de jungla".

Programe. Ceva mai sus spuneam ca Baghera poate fi auzit in eter numai de bucuresteni si de cei din zonele limitrofe Capitalei, pentru ca City FM acopera intreaga Capitala si localitatile din jurul ei pe o raza de aproximativ 80 de km. Acest post de radio este al doilea din randul celor profilate pe un anumit tip de muzica. Pe langa Baghera, City FM a adunat o serie de DJ cu "antecedente" serioase, de peste 12 ani in radio, printre care Kirk, Tibi Oprita, Lucian Moga s.a. O noutate pe undele hertziene este "Tzatziki", emisiune dedicata muzicii grecesti, realizata de Nikos. Aceasta este unica in peisajul FM-ului romanesc.

Investitie. Conducerea de la City FM a obtinut dreptul de transmitere in exclusivitate a tuturor buletinelor de stiri BBC in limba romana. Valoarea investitiei City FM este de peste 60.000 euro. Aceasta perioada a inclus si o luna de emisie, City FM putand fi ascultat din data de 10 mai. Intentia celor de la carma acestui post de radio este ca el sa emita nu pentru mult timp doar in Bucuresti. Astfel, in urmatorii doi ani City FM va putea fi ascultat si in centrele universitare Cluj, Timisoara si Iasi.

×
Subiecte în articol: arte radio city baghera