x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale BERLIN - Încep Zilele Enescu

BERLIN - Încep Zilele Enescu

de Sebastian S. Eduard    |    13 Oct 2008   •   00:00

Începând cu  data de 14 octombrie, în capitala Germaniei va avea loc cea de-a doua ediţie a Zilelor Enescu.



Începând cu  data de 14 octombrie, în capitala Germaniei va avea loc cea de-a doua ediţie a Zilelor Enescu.
Manifestarea, care se va desfăşura în capitala germană, reprezintă o continuare firească a ediţiei din anul 2005 (iniţiată în cadrul manifestărilor consacrate comemorării a 50 de ani de la moartea lui George Enescu în cadrul Anului 2005 – Anul Enescu), care s-a bucurat de un interes remarcabil, fiind apreciată drept "cel mai consistent eveniment consacrat exclusiv lui George Enescu în afara graniţelor Ro­mâ­niei".

În zilele de 14, 15 şi 21 oc­tom­brie va fi prezentat un repertoriu care va include, pe lângă lucrări compuse de Enescu, lucrări de Jo­ha­nnes Brahms şi de Gabriel Fauré, predecesori şi mentori ai compozitorului român.

Programul va fi susţinut şi de această dată de interpreţi de prestigiu, recu­nos­cuţi drept "capete de afiş", element care conduce implicit la o vizibilitate crescută a evenimentului, precum şi la o reală şi directă promovare a muzicii enesciene în mediile muzicale germane.

Organizatorii evenimentului sunt International Enescu Society, în colaborare cu Ambasada Ro­mâniei la Berlin şi cu Institutul Cultural Român "Titu Maio­rescu", în parteneriat cu Universität der Künste (UdK) / Universitatea Artelor din Berlin.

×
Subiecte în articol: arte enescu