x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bravo: "Sunt cel mai frumos din orasul acesta"

Bravo: "Sunt cel mai frumos din orasul acesta"

de Luiza Moldovan    |    19 Aug 2005   •   00:00
C(RAMPE)
Decorurile: sufragerie. Canapea. Televizor. Telecomanda. Pe peretele din spate - un calendar cu gagici. Gagicile - in chiloti. Un fotoliu.

Personajele: un tip. O mama. Mama lui. Eu.

Sa-ncepem:

Rep.: Spune-mi, Johnny, te iubesti cu o dragoste sincera?
Johhny: Yeah.

Rep.: Te idolatrizezi?
J: Yeah. Am o oglinda de care nu ma despart. Am un gel (de par, evident), de care nu ma despart. Am un tricou. Un tricou negru, de care nu ma despart.

Rep.: S-a lipit de tine. (Ha, ce gluma! Ce gluma buna!)
J.: "Sunt cel mai frumos din orasul acesta/Pe strazile pline cand ies, n-am pereche/Atat de gratios port inelu-n ureche/Si-atat de-nflorite cravata si vesta/Sunt cel mai frumos din orasul acesta." Ma rog, vorba vine.

Rep.: Ce-ai facut in ultimii cinci ani?
J.: M-am facut frumos. M-am facut din ce in ce mai frumos. M-am facut atat de frumos, o, mama, ce frumos sunt! Apoi m-am privit. M-am privit in oglinda. Toata lumea ma iubeste. Pentru ca sunt frumos, sunt frumos, sunt frumos si, da, nu in ultimul rand, sunt frumos. Dar destul despre mine. Hai sa vorbim despre mine. Ia zi, draguta, cu ce sa ma mai laud? Ah, da! Ti-am spus oare ca sunt cel mai frumos din orasul acesta?

Rep.: Da. Ai mentionat in treacat.
J.: Pe langa faptul ca sunt foarte frumos, am un spate de taur, pe care gagicile adora sa doarma.

Rep.: Ce faci ca sa-ti intretii frumusetea, Johnny?
J.: Ma uit in oglinda si ma dau cu gel. Gelul meu de par. Poti sa-mi faci orice, poti sa dai cu mine de toti peretii, sa treci peste mine cu basculanta, sa m-arunci in apa la crocodili, sa ma trimiti in jungla amazoniana la cules de cirese, poti sa ma iei la misto, poti sa... in fine... poti orice, numai ai grija, te rog, de parul meu.

Rep.: "Vine focul, mi-a zis daimonul, fii atent, vine focul."
J.: Da, si-o sa vad "cu ochii pietrele inmuindu-se/Si pe caprele negre de stanca inecandu-se in moalele stancii". Cu toate astea, te rog, ai grija de freza mea. Las posteritatii freza mea. Si tricoul meu. Frumusetea mea e vesnica. Adica ea nu moare niciodata. Frumusetea mea transcende timpurile. Sunt un tip popular. Pot sa dau un anunt publicitar?

Rep.: Te rog.
J.: "Tanar, frumos, posed mai multe vile imprastiate prin toata lumea, doctor in stiinte umaniste (clinc-clinc), am o renta viagera de un miliard de para pe an, nu vreau nimic. Doar ma laud."
×
Subiecte în articol: arte frumos