x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Radioul de Stat degeaba

Ca$$a Loco - Radioul de Stat degeaba

de Cassa Loco    |    01 Sep 2006   •   00:00

COMUNICATUL SAPTAMANII
"Trebuie" sa stim ce a zis Basescu azi despre dosare, daca Steaua s-a calificat sau nu sau cat s-a ingrasat Columbeanca. Asa ca ne hranim acest interes cu diferite publicatii, cu internet sau cu retele de radio si televiziune.
COMUNICATUL SAPTAMANII
Traim o perioada in care avem nevoie de informatii, sunt momente in care cautam cu disperare un anumit ziar sau o anumita frecventa tv sau radio. "Trebuie" sa stim ce a zis Basescu azi despre dosare, daca Steaua s-a calificat sau nu sau cat s-a ingrasat Columbeanca. Asa ca ne hranim acest interes cu diferite publicatii, cu internet sau cu retele de radio si televiziune. Sunt multe care se repeta in muzica ce o pun, insa ne ofera stiri bune. Altele sunt partinice cu anumite formatiuni, insa au seriale de exceptie. Incercam sa nu mai fim negativisti si sa spunem ca se gasesc in mare si calitati deosebite la mass-media romanesti. Incercam si o facem pana ne aducem aminte de Radiodifuziunea Romana. De ei nu ai cum sa uiti, te impiedici pe unde ultrascurte pe zeci de frecvente. Radio Romania Actualitati si Romania Cultural ocupa trei, patru sau chiar sapte frecvente. Ii poti descoperi oriunde in tara. Nu e rau, nu? Orice retea de radio serioasa si-ar dori asta. Insa ce se intampla in emisia Romania Actualitati de cele mai multe ori e ridicol, e penibil, e grotesc si strigator la cer. Sunt sute de oameni care stau degeaba sau care, mai rau, prezinta emisiuni plictisitoare si cretine. Sunt persoane acolo care au expirat de mult, insa din motive necunoscute raman sa "munceasca", sa fie platite din banii nostri.

La Radio 21, Pro FM sau Kiss FM, un om (UN SINGUR OM) asigura un spatiu de emisie de trei-patru ore. La Radio Romania, o emisiune de o ora are doi prezentatori, doi redactori, o persoana care raspunde la telefon, doi asistenti tehnici si sirul ar putea continua. De mai bine de 16 ani suntem mintiti in fata, suntem amanati in decizii importante, ramanem generatia de sacrificiu si pe deasupra un instrument-mastodont al comunismului nu a putut fi rezolvat. "Radioul de Stat" ramane o cloaca in care gasim mii de oameni care stau degeaba pe banii fraierilor, ai cetatenilor acestei tari. Suntem obligati sa platim pentru programele tip voma in fiecare luna, sa intretinem personaje sinistre care nu vor sa se adapteze economiei de piata, suntem obligati sa acceptam ca unora chiar li se rupe ca exista persoane care traiesc cu patru milioane pe luna, cand ei stau bine mersi cu mainile in buzunar si isi primesc salariile grase la timp.

Penibila Lavinia Sandru a facut ce a facut si a "scos pe piata" o lege antiplayback. E una dintre legile "vitale" pentru Romania. De acum, ca exista legea asta, o sa avem drumuri mai bune, politisti mai corecti, scoli mai curate si caractere curate in politica. Cum ar fi totusi ca un politician adevarat sa mearga pana in panzele albe si sa nu se lase pana cand ar pune la punct o lege care sa faca lumina in vagaunele Radio Romania? Nu de alta, dar banii din impozite si taxe pot fi folositi in scopuri mult mai bune decat pentru a-l plati pe cel mai penibil personaj al mass-media romanesti, Ilie Dobre. I-am ascultat comentariul saptamana trecuta, cel al meciului Beitar-Dinamo transmis de la Sofia. Individul asta poate fi numit oricum, numai profesionist nu. E un JENBIL, un ISTERIC, un APUCAT, un DISTRUS! Orice de acest gen, numai un profesionist nu. Insa nu conteaza. NOI platim drumul lui Dobre, diurna lui, cazarea lui, TOT! Se plimba pe banii nostri si ce e mai grav e ca ne si enerveaza pe banii nostri! Si ca Ilie Dobre mai sunt si altii!

Nu facem aici referire la Paul Grigoriu, Florin Helmis sau la comentatori sportivi care la un moment dat erau o incantare pentru ascultatori. Poate va mai aduceti aminte de Soare, Seconsan sau Teoharie Coca-Cozma. Tot respectul pentru cei care au facut istorie in media romanesti sau au fost dascalii multora dintre oamenii de radio de azi. Dar acum, fara pic de mila, trebuie rezolvata aceasta problema. Radio Romania nu mai are scuze! Trebuie sa fie si eficienta, corecta si rentabila. Noi nu putem decat sa semnalam aceste lucruri, insa doar la nivel politic aceasta ciuperca poate fi starpita. Trebuie insa sa existe si interes pentru progres. Ceea ce chiar ar fi o surpriza.

×
Subiecte în articol: arte romania radio