x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cand ai dileme

Cand ai dileme

26 Iul 2004   •   00:00

Am vazut mai multe editii de "Fa-ti bagajele" si n-am ajuns la nici o concluzie.

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

In primul rand, nu stiu cum devine de se leaga ca e nevoie de ceva timp ca sa gaseasca niste concurenti dispusi ca, in termen de patru ore, sa-si lase toate alea, sa-si puna palma-n c.. si sa plece in vacanta. Raluca Ilie ii invata pe oameni sa treaca pe rosu. Deci, Raluca Ilie nu le are cu regulile de circulatie! Corect?

Ceea ce nu face decat sa ma sperie si sa-mi doresc din toata inima ca Raluca sa fie mai atenta pe viitor si sa nu traverseze DECAT pe culoarea verde a semaforului! Mai ales ca la mijloc sunt si vietile concurentilor! Deci, draga Raluca, stiu ca ultima oara cand ne-am intalnit intamplator a fost pe o trecere de pietoni. Vazandu-te in emisiune cum incalci flagrant regulile de circulatie, imi doresc ca data viitoare cand ne-om intalni sa-ti fac cadou o carte d-aia cu semne de circulatie. Pana atunci, insa, tine minte de la mine: a se traversa strada NUMAI cand pe partea cealalta a trotuarului vezi un nene mic si verde facand un pas virtual, ca adica merge. A se sta la locul sau/tau atunci cand nenea devine rosu si sta. Adica sta si nu face nimic. Adica nu traverseaza strada!

A! Si inca ceva: de ce oare cu Ernest nu vorbeste nimeni niciodata? Sau daca vorbeste si cu el cineva, atunci sigur il repede ca n-are pasaport. De cele mai multe ori, insa, pur si simplu, il ignora total. Oameni buni, va rog io mult de tot, vorbiti si cu Ernest ca e si el un suflet acolo si e chiar simpatic!

Am observat cateva reclame in care, constant, apare un nene. Altul decat cel care ne spune cand sa trecem strada si cand sa stam. In reclama la Rai de Murfatlar era ingerul pazitor al cascatului aluia pe care era sa-l calce basculanta, iar acum, in reclama la Bergenbier, e barmanul care sterge paharele. E clar! A fost retrogradat!

Intr-o reclama viitoare cred ca o sa fie sapun, iar in alta o sa fie doar spuma de la sapun. Mie oricum cel mai mult imi placea cand era inger pazitor.

Barbatii microbisti + intelectuali ai tarii mi-au spus sa scriu cateva randuri in care sa-mi exprim indignarea cu privire la programarea filmelor bune in acelasi timp cu partidele de fotbal foarte importante. Eu una nu inteleg dificultatea acestei alegeri, asa cum nu inteleg nici dilema colegului meu, Tutu, care se declara absolut neputincios in a alege intre doi mari oameni ai secolului: Omar Sharif si Neaga.
×
Subiecte în articol: arte