x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Candid sau sordidul

Candid sau sordidul

24 Iun 2004   •   00:00

Madalin Ionescu e gagiul ala de la National TV care modereaza tocsourile seara.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Printre femei umbla vorba ca e misto. Barbatii spun ca n-are meserie-n el si ca-si intrerupe invitatii cind le e lumea mai draga. O fi - n-o fi misto Madalin Ionescu, dar cu siguranta are darul asta, de a-si reduce invitatii la tacere fix in mijlocului orgasmului dialectic! Sa taca Rogulski! Hai sictir, Cioroianule! Acum vorbeste Madalin Ionescu! Madalin Ionescu are probleme si curiozitati care se cer imperios rezolvate.

Isi intreaba candid invitatii "de unde acest interes pentru carciumi" la cetateanul Bucurestilor de altadata. Suflet candid, Ionescu mai are inca multe de aflat. Pacat ca emisiunile astea ale lui sunt asa de ancorate in realitate, incat pur si simplu preconizez ca intr-un an ingenuitatea lui o sa se duca dracului!

Am senzatia ca parintii l-au inchis pe Madalin intr-un turn de sticla si nu mai vor sa-l dea jos de acolo, ca nu cumva jegul sordid in care motaie lesinati semenii lui sa nu-i trezeasca spaime de alte feluri. Noroc cu Cioroianu si cu simtul lui practic: "Oamenii care se plang ca n-au bani sa le cumpere rechizite la copii, beau in fiecare zi doua beri".

La "Zona kitsch" de pe Cultural. Un pusti extraordinar comenteaza doct despre adolescenti, problemele lor, vise si chestii d-astea. Emisiunea e genul ala cu ecran dinamic, impartit pe mai multe segmente si culori. Pacat ca-l are pe Marius Bodochi de moderator! Si n-ar fi mare chestie, daca omul n-ar avea invitati de genul pustiului astuia care sa-l eclipseze total. Ca un tataie avizat, Bodochi prezinta tinerei generatii sloganul obosit al generatiei hippie: "Make love, not war". Ca cica da’ al vostru care e? Niste fete cu inel in buric: "Money". In mod cu totul evident, Bodochi nu e genul care sa renunte vreodata la nostalgiile lui. Parca-l si vad peste cativa ani cu nepotii pe genunchi, explicandu-le ce misto e sa seduci toate visatoarele lumii, aburindu-le ca faci dragoste in timp ce tu le-o tragi muncitoreste.

Revenind la pusti, raspunsurile lui puncteaza clar modul de a gandi al unei generatii cu care ma tem ca Bodochi nu prea are afinitati. "Iti place sa visezi?" "Nu. Visele sunt o sabie cu multe taisuri." Nu ca-i cool gagiul?

Emisiunea nu avea cum sa se termine decat apoteotic, cu un comentariu ca o nuca izbita de un perete al moderatorului: ca cica "nu e varsta mai frumoasa decat adolescenta din care s-a dus dracului tot kitsch-ul". Ca cica "Gaudeamus igitur". I-ha!
×
Subiecte în articol: arte