x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Căruţa cu reclame vechi

Căruţa cu reclame vechi

18 Ian 2013   •   16:27
Căruţa cu reclame vechi
Sursa foto: Ancuta-Lacrimioara

“Căruţa cu reclame” se numeşte expoziţia de “machete publicitare ghiduşe de la începutul secolului al XX-lea şi până la începutul anilor '90 adresate celor din mediul rural”, ne anunţă pasionaţii din  Asociaţia Clujul de altădată. “Căruţa” poate fi vizitată începând cu 22 ianuarie.

Anunţuri publicitare care se deschid cu "Un strigăt de alarmă! Domnilor agricultori, păziţi-vă!!!" - menită să contracareze produse agricole falsificate, logofeţi care caută, prin intermediul presei, un loc de muncă şi chiar anunţuri matrimoniale în care un "tânăr inteligent" caută "o româncă frumoasă, cultă, viaţă nepătată, gospodară, fără capritzuri şi pretentziuni, căreia-i place viaţa la ţară" pot fi văzute pe simezele Casinoului, din Parcul Central al Clujului.

Printre oferte mai găsim "Maşini clocitoare", săpun popular, o tânără îmbrăcată în straie de ţărăncuţă care face reclama la... “corn flakes” în perioada comunistă(!), alte produse şi servicii legate de mediul rural.

Expoziţia cuprinde 35 de machete publicitare de pe parcursul secolului al XX-lea, cea mai veche fiind din 1905, iar cea mai recentă reclamă fiind publicată în 1991, ne atrag atenţia coordonatorii proiectului Ancuţa-Lăcrimioara Chiş, Ucu Bodiceanu. Intrarea în lumea reclamelor de altădată este liberă.

×
Subiecte în articol: reclame publicitate