x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cea de-a 56-a editie a Premiilor Emmy - HBO a castigat 32 de trofee

Cea de-a 56-a editie a Premiilor Emmy - HBO a castigat 32 de trofee

21 Sep 2004   •   00:00

Duminica seara s-a desfasurat la "Shrine Auditorium" din Los Angeles cea de-a 56-a editie a Premiilor Emmy. Canalul de televiziune HBO a fost de departe vedeta galei, obtinand nu mai putin de 32 de trofee, pe locul doi situandu-se reteaua Fox, cu zece premii.

ADRIANA PADURARU

Productia HBO "Angels in America" a stabilit un record in ceea ce priveste premiile Emmy primite, detronand astfel productia "Roots" din 1977. Dupa ce cu o saptamana in urma, la sectiunea "Creative Arts", mini-seria a obtinut patru trofee, duminica seara "Ingerii americani" au luat alte sapte premii.

SUCCES."Angels in America", adaptare a piesei lui Tony Kushner (castigator al Premiului Pulitzer) despre modul cum flagelul SIDA a zguduit America anilor ’80, a obtinut trofeele pentru cea mai buna mini-serie, cea mai buna interpretare masculina (Al Pacino), cea mai buna interpretare feminina (Meryl Streep), cele mai bune roluri secundare intr-o mini-serie (Mary-Louise Parker si Jeffrey Wright). Kushner a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu, iar Mike Nichols a obtinut trofeul pentru cea mai buna regie. In discursul sau, scenaristul mini-seriei i-a multumit sotului sau: "Intr-una din zilele urmatoare voi obtine certificatul de casatorie si voi fi un homosexual cu acte in regula".

ONOARE. Avand nu mai putin de 11 nominalizari, serialul "Totul despre sex" a luat premiul pentru cea mai buna interpretare feminina (Sarah Jessica Parker) si premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin (Cynthia Nixon). In discursul tinut dupa inmanarea trofeului, Parker a multumit familiei, prietenilor, impresarului, avocatului, managerului, purtatorului de cuvant si oamenilor cu care se intalneste pe strada, pentru ca toti au scos la lumina tot ce e mai bun in ea. Mai trebuie amintit ca Sarah a avut pana acum nu mai putin de cinci nominalizari la mult-ravnitul premiu, dar nu a obtinut niciodata vreun trofeu. "A meritat sa astept atat", a adaugat actrita.

Seria succeselor HBO nu se opreste aici. "Clanul Soprano", prima productie a unei retele de cablu care castiga premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic, a mai luat doua premii pentru interpretare (Drea de Matteo si Michael Imperioli) si un trofeu pentru cel mai bun scenariu de serial dramatic. De asemenea, "Deadwood" (una din cele mai recente productii HBO) este castigatorul premiului pentru regie. La aceasta a 56-a editie a premiilor Emmy, premiul pentru cel mai bun film pentru televiziune a revenit tot HBO pentru "Something the Lord Made".

ALTI PREMIATI EMMY

  • Cel mai bun serial de comedie - "Arrested Development"
  • Cel mai bun actor in rol principal dintr-un serial dramatic - James Spader ("The Practice")
  • Cel mai bun actor in rol principal dintr-un serial de comedie - Kelsey Grammer ("Frasier")
  • Cea mai buna actrita in rol principal dintr-un serial dramatic - Allison Janney ("Viata la Casa Alba")
  • Cel mai bun actor in rol secundar dintr-un serial de comedie - David Hyde Pierce ("Frasier")
  • Cel mai bun show de varietati - "The Daily Show" cu Jon Stewart
  • Cel mai bun reality-show - "The Amazing Race"
  • Cea mai buna regie pentru un serial de comedie - "Arrested Development"
  • Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie - "Arrested Development"
  • ×
    Subiecte în articol: arte serial