x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cei mai desăvârşiţi balerini, la Sala Palatului din Bucureşti

Cei mai desăvârşiţi balerini, la Sala Palatului din Bucureşti

07 Noi 2009   •   00:00

13 dintre cei mai cunoscuţi balerini ai lumii vor dansa astăzi la Bucureşti, de la 19:30, pe scena Sălii Palatului, la cea de-a doua ediţie a Galei Internaţionale de Balet "Stars of the 21st Century". Evenimentul este organizat de Asociaţia Cultural - Artistică BEST ART şi susţinut de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

După mai bine de 16 ani de la iniţiere, Gala "Stars of the 21st Century" poposeşte pentru a doua oară în acelaşi an în România! "Au fost aleşi să danseze cei mai buni 13 interpreţi din întreaga lume, balerini principali sau prim-solişti ai unor prestigioase companii de gen. Ei vor realiza pentru publicul român un moment special, remarcabil prin calitatea execuţiei dansului, precum şi prin întregul spectacol, al cărui director artistic este Nadia Veselova-Tencer", ne-a mărturisit unul dintre organizatorii evenimentului, Elena Manolescu.

Spectacolul a fost gândit ca un omagiu adus excelenţei în arta dansului şi a baletului clasic. Acesta este si motivul pentru care printre susţinătorii acestui eveniment, alături de distinsele artiste Ileana Iliescu şi Corina Dumitrescu, se numără şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

"Este o onoare pentru noi să susţinem un astfel de eveniment, de excepţie, care mizează pe reprezentarea excelenţei în delicata şi dificila artă a dansului clasic. Este important pentru tinerii de astăzi să li se ofere modele în toate domeniile. Gala este o ocazie să arătăm pasionaţilor de artă că, prin muncă, se poate ajunge la performanţe înalte", a declarat Sanda Păduraru, directorul general al fundaţiei.

×