x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Chestii de fete

Chestii de fete

de Luiza Moldovan    |    28 Noi 2005   •   00:00
C(RAMPE)
Acum pe bune! A auzit cineva de emisiunea Loredanei? Si, daca da, la ce i-a folosit? A devenit el, oare, mai inteligent cu o secunda? A inteles ceva mai mult de la viata? A capatat un anume sens al cunoasterii? Detine controlul absolut asupra mintii sale? Dar asupra sufletului sau? E mai slab? E mai cult? E mai puternic? E mai voios? Mai curajos? Tot astept sa inteleg rostul acestei emisiuni in, nu-i asa, peizajulmediadigromanezg. As vrea sa-i stabilesc niste coordonate. As vrea sa inteleg la ce e buna aceasta emisiune si daca aduce ceva nou din punct de vedere al conceptului.

Ca sa nu fiu cu totul si cu totul malitioasa, trebuie sa recunosc ca datorita emisiunilor astora am vazut si eu cum e in casa la mai multe figuri, sa le zic, publice. Ia sa vedem... la cine am fost eu in casa... Eu am fost in casa la... sincer, imi vine doar un nume in minte (ati ghicit! - e cel al familiei Vijelie), dar, datorita emisiunii Loredanei, pot spune c-am fost in casa si la Mirabela Dauer.

Pentru telespectatorii nostri, care au deschis mai tarziu televizoarele, sa adaugam imediat ca Mirabela Dauer e atunci cand canti, iar, daca lucrul asta nu e de nici un ajutor generatiei hranite cu muzica de negri, eu mai mult n-am ce sa fac. N-as vrea sa fiu inteleasa gresit. Mie, Mirabela Dauer nu mi-a facut nici un rau. In afara, poate, de slagarul ala... stiti dumneavoastra... "roata morii se-nvarteste, tac, tac, tac".

Vineri seara, adunata de pe drumuri, ma lansez intr-o cursa nebuneasca de zapping mortal. Dupa o alergatura isterica o gasesc pe doamna Mirabela impreuna cu doamna Loredana in bucatarie la doamna Mirabela. Discutau ca fetele. Nu ma-ntrebati, nu mai stiu despre ce. In general, cand se aduna foarte mult estrogen intr-un singur loc, tema discutiilor nici nu mai conteaza. Vorbele devin o umplutura fada a spatiului. Cuvintele vin si se duc fara sa-si lase amprenta pe nimic. Cu alte cuvinte, bla, bla, bla. Si, ah, da, bla!

In vizita la doamna Mirabela, Lori s-a prefacut ca uita ce a invatat-o mama ei cand era mai mica (sa nu-si bage nasul peste tot in casa omului, ca nu-i frumos). Dupa un scurt inventar al colectiei de cani, Lori trece in dressingul doamnei Mirabela, de unde-i scoate toalele si le pune asa, de sanchi, peste ea, sa vada cum ii vin. Aflam ca doamna Mirabela are o rochie cu sutien inclus. Momentul e memorabil, nu va strambati: nimeni nu poate sa inteleaga mai bine decat posesoarea unei armate de estrogeni cat de mult conteaza sa-ti bagi nasul in dressingul fetelor la care te duci in vizita, sa cotrobai pana la exasperare, sa compari, sa arunci, sa te-nvarti, sa te schimonosesti in oglinda... ma rog...

×
Subiecte în articol: arte mirabela