x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cinci saptamani in balon - Alifantis si ZAN, la Tandarica

Cinci saptamani in balon - Alifantis si ZAN, la Tandarica

de Claudia Daboveanu    |    03 Feb 2007   •   00:00
Cinci saptamani in balon  - Alifantis si ZAN, la Tandarica

Luni, 5 februarie, Nicu Alifantis si trupa ZAN isi continua calatoria muzicala cu balonul. Cei cinci artisti "aterizeaza" la ora 19:00 la Teatrul Tandarica, unde vor sustine cel de-al doilea concert din volumul 2 al turneului "Cinci saptamani in balon".

COLABORARE. Poate unora li se pare improprie pentru un concert o sala de teatru. Nu-i deloc asa, mai ales in ceea ce-l priveste pe Nicu Alifantis. Cantautorul are de la sfarsitul anilor ’70 o fructuoasa colaborare cu lumea teatrului, fiind (re)cunoscut drept un talentat compozitor de muzica de teatru.

Spre exemplu, la teatrul in care va canta luni seara, din 1990 incoace, a semnat muzica pentru trei spectacole: "Max & Moritz", in regia lui Radu Dinulescu, "Ivan Turbinca" si "Sanziana si Pepelea", ultimele doua in regia Cristian Pepino.

Ce vom vedea si auzi luni va fi insa mai mult decat teatru. Va fi unul dintre cele zece spectacole pe care Nicu Alifantis & ZAN le ofera pentru a sarbatori, asa cum numai ei stiu, cei zece ani de cand colaboreaza cu succes. "Cu oricine am cantat in ultimii 20 de ani nu m-am simtit nicaieri mai bine decat cu colegii mei din ZAN", marturiseste claviaturistul acestui grup, Sorin Voinea. Ceea ce se simte din plin pe scena si din sala…

×
Subiecte în articol: arte