x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Controversa - MCC critica TVR

Controversa - MCC critica TVR

de Cristiana Stamatescu    |    31 Ian 2007   •   00:00
Controversa  -  MCC critica TVR

Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007. Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) sustine ca televiziunea publica nu promoveaza intr-un mod adecvat programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" si catalogheaza transmiterea momentului deschiderii programului drept "mediocra" si "nereusita".

Conform declaratiilor lui Sergiu Nistor, comisarul pentru programul "Sibiu 2007", pana la data de 26 ianuarie, MCC nu a avut un partener de discutie din cadrul TVR, cu responsabilitati concrete in cadrul programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".

"In discutiile avute, noi am gasit o deschidere din partea conducerii TVR pentru promovarea acestui program. Insa, pana la 26 ianuarie, cand ni s-a confirmat nominalizarea doamnei Christel Ungar Topescu in functia de responsabil pentru programul Sibiu CCE 2007, nu am avut un partener cu responsabilitati concrete si putere de decizie", a declarat, citat de Mediafax, Sergiu Nistor. Acesta considera ca sporirea vizibilitatii programului "Sibiu 2007" nu se poate face doar prin cresterea "peste masura" a numarului de spoturi difuzate pe canalele televiziunii publice, ci si prin transmiterea unor informatii despre proiectele si evenimentele derulate la Sibiu.

Nemultumire. Comisarul guvernamental este nemultumit de modul in care televiziunea publica a transmis momentul deschiderii programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana", la inceputul lunii ianuarie. "In virtutea importantei pentru Romania a programului «Sibiu - CCE 2007» si a parteneriatului MCC - SRTv, ne asteptam ca momentul deschiderii programului sa se bucure de mai multa atentie din partea televiziunii publice si sa fie mai reusit. Am putea califica transmisiunea TVR din 1 ianuarie 2007 de la Sibiu ca fiind conceptual mediocra si tehnic nereusita", a adaugat Nistor.

Precizare. De cealalta parte, Departamentul de Comunicare al TVR mentioneaza: "Inca de la lansarea proiectului, conform Protocolului de Parteneriat incheiat intre SRTv si MCC, s-au realizat: un media plan care include peste 1.000 de difuzari de spoturi pana la jumatatea lunii februarie; cross promotion (TVR 1, TVR 2, TVR Cultural si TVR International) pentru eveniment, incepand cu luna octombrie a anului 2006; lansarea Capitalei Culturale Sibiu 2007 a fost mediatizata prin transmiterea unor stiri de la fata locului in cadrul jurnalelor de pe TVR 1; in cursul lunii ianuarie 2007, TVR a difuzat o serie de reportaje si a preluat, pe TVR Cultural, concertul inaugural sustinut de Filarmonica Natiunilor; manifestarile de la Sibiu sunt reflectate in Jurnalul Cultural (TVR Cultural); incepand de marti, 23 ianuarie 2007, in cadrul Jurnalului TVR se difuzeaza campania "Sibiul, al noualea Fabulos", o serie de noua povesti ale orasului Sibiu si ale satelor din jur. In plus, la Sibiu va fi instalat un studio permanent, de unde se vor transmite stiri, reportaje si interviuri".
Regret
"Ne asteptam ca momentul deschiderii programului «Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007» sa se bucure de mai multa atentie din partea TVR. Am putea califica transmisiunea din 1 ianuarie 2007 de la Sibiu ca fiind conceptual mediocra si tehnic nereusita"
  • Sergiu Nistor, comisar program "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007"
  • ×