x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Copiii deschid ferestrele lumii. Radio România Cultural se alătură, impreună cu copiii din România, campaniei internaționale ‘’Our Windows, Our World”

Copiii deschid ferestrele lumii. Radio România Cultural se alătură, impreună cu copiii din România, campaniei internaționale ‘’Our Windows, Our World”

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Mai 2020   •   14:02
Copiii deschid ferestrele lumii. Radio România Cultural se alătură, impreună cu copiii din România, campaniei internaționale ‘’Our Windows, Our World”

De 1 Iunie, Radio România Cultural invită copiii din România să se alăture campaniei „Our Windows, Our World” (Ferestrele noastre, lumea noastră).

”Our windows, Our World” este un proiect căruia i s-au alăturat radiouri și televiziuni de pe toate continentele. Participă deja mii de copii din întraga lume, proiectul fiind sprijinit de UNICEF.

Fiecare participant va trimite un desen, o pictură sau o ilustrație reprezentând felul în care se vede lumea prin fereastra lui. Fereastra poate fi reală sau imaginară. La finalul proiectului, lucrările se vor regăsi într-o expoziție internațională online care va cuprinde toate ‘’ferestrele’’ primite de la copiii din țările participante.

Pandemia a reprezentat o provocare enormă pentru adulți, dar și pentru copiii care trăiesc acum o realitate complet nouă. În lunile de izolare au trebuit să își găsească noi locuri de joacă, au apărut noi moduri de învățare, noi perspective. În moduri diferite, la latitudini diferite, milioane de copii au trecut simultan prin experiența neașteptată a izolării. Acum este momentul să-i invităm să se exprime, să împărtășească, să se simtă solidari și să construiască o imaginea colectivă a acestei experiențe neașteptate.

Copiii care doresc să participe vor trimite, începând cu data de 1 iunie, până la data de 25 iunie, o fotografie format landscape care să cuprindă exclusiv lucrarea lor, ca atașament, la adresa de email radioromaniacultural@gmail.com. Fișierul va fi denumit cu numele și vârsta autorului. Sunt invitați să participe copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.

Lucrările vor fi postate pe paginile de facebook ale emisiunii IClasă și Radio România Cultural.

Campania va fi coordonată de Roxana Păsculescu, dr. în arte plastice, realizator Radio România Cultural.

Prin tragere la sorți, 10 copii care vor trimite lucrări vor primi în dar cărți de la editurile partenere ale Radio România Cultural.

 

 

×
Subiecte în articol: Our Windows, Our World