x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Copiii, iniţiaţi în tainele universului

Copiii, iniţiaţi în tainele universului

05 Mai 2016   •   14:30
Copiii, iniţiaţi în tainele universului
Sursa foto: Victor Stroe

Un atelier de astronomie dedicat copiilor va fi condus de coordonatorul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Adrian Sonka, începând cu 9 iunie, în Bucureşti.

Evenimentul, pus la cale de Fundaţia Calea Victoriei, le va permite copiilor curioşi să exploreze cerul înstelat şi să-şi facă o idee despre mecanismul care guvernează universul.

Autor a peste 14.000 de observaţii de stele variabile, Adrian Sonka le va fi celor mici ghid printre stele, nebuloase şi galaxii. Atelierul este conceput ca o lecţie ţinută cu umor şi răbdare, în urma căruia copiii vor învăţa “să se orienteze pe cer”.

Aceştia vor învaţă ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt, constelaţiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă şi cum ar fi viaţa pe altă planetă.

Atelierul este structurat în trei întâlniri, prima se referă la observarea cerului de zi şi de noapte, cea de a doua este dedicată unui ghid vizual al Universului, cu imagini luate de cele mai mari telescoapte, iar cea de-a treia propune o călătorie virtuală prin univers, folosind un program de planetariu.

În cadrul atelierului, observaţiile se vor face şi la marginea Bucureştiului, de pe câmp, printr-un telescop sau cu ochiul liber

×