x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Daniela Turcu: Plăcerea imaginii din imagine

Daniela Turcu: Plăcerea imaginii din imagine

de Delia Zahareanu    |    31 Ian 2008   •   00:00

A terminat Facultatea de Istorie şi Patrimoniu “Nicolae Lupu”, Secţia Conservare-Restaurare, Sibiu, în 2004. Pictează, pentru că resimte de fie­ca­re dată bucuria de a vedea frumuseţea apărând pe pânze în alt chip, sub o altă formă. A participat la nu­me­roase expoziţii de grup şi a avut o suită de expo­ziţii personale, “Casting for a Play”, în cadrul programului “Sibiu – capitala europeană a culturii în 2007”.

A terminat Facultatea de Istorie şi Patrimoniu “Nicolae Lupu”, Secţia Conservare-Restaurare, Sibiu, în 2004. Pictează, pentru că resimte de fie­ca­re dată bucuria de a vedea frumuseţea apărând pe pânze în alt chip, sub o altă formă. A participat la nu­me­roase expoziţii de grup şi a avut o suită de expo­ziţii personale, “Casting for a Play”, în cadrul programului “Sibiu – capitala europeană a culturii în 2007”. Iar lucrările sale sunt pe deplin surprinzătoare.

 

Carieră:

Daniela Turcu nu lucrează cu teme bătă­torite. Seria sa recentă de expoziţii perso­nale sub titlul “Casting for a Play”, explo­rează resorturile limbajului vizual folosit de o femeie-pictor în subiecte care, de obicei, sunt apanajul bărbaţilor în artele plastice. Senzualitatea şi voluptatea “pu­nerii în pagină”, atât metaforic, cât şi pictural, poartă către o viziune în continuă schimbare, mereu curioasă. “Cele mai frumoase forme le-am desenat pe pereţii din came­ra mea, când eram copilă. Şi, deşi ai mei văruiau, asta însemna pentru mine «o nouă coală de hârtie»“, comentează Daniela începuturile sale plastice.

×
Subiecte în articol: art - portret de artist